יום שני, 29 באוגוסט 2011

דלורית במילוי בשר

מצרכים
5 יחידות דלורית
250 בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ
2 ביצים
גבעול תימין רק העלים
קורט קינמון
קורט פלפל לבן
קורט מלח
1/2 כף קמח
2 כפות שמן
1/8 כפית אבקת אפיה
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל מוסיפים את הבשר ,התימין ,מלח ,פלפל,
מבשלים עד שהבשר מוכן מורידים מהגז.
בקערה מערבבים  את הביצים הקמח ,אבקת האפייה ואת בלילת הבשר.
מורידים לדלורית את הראש מנקים בפנים מגרעינים וממלאים במילית.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום 200 .אופים 20 דקות.
בתאבון

קציצות עוף מטוגנות

מצרכים
500 גרם עוף טחון
1 בצל גדול מגורד
1 ביצה
1/4 כף מלח
1/4 כף תבלין קציצות
1/2 כוס פירורי לחם
4 גבעולי כרפס טחונים
שמן לטיגון
קמח לקימוח
אופן ההכנה
בקערה מערבבים את כל מצרכי הקציצות לשים היטב לערבב את כל התבלינים.
בעזרת ידיים רטובות צרים כדורים מועכים מעט מקמחים ומסדרים במגש.
מחממים מחבט עם שמן ומטגנים

קציצות בשר בקר בטעם של פעם

מצרכים
500 גרם בשר בקר שומני טחון
1 בצל מגורד
1 תפוח אדמה מגורד
1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה
1/4 כף מלח
 1/4 כף תבלין קציצות
1/2 כוס פירורי לחם
שמן לטיגון
קמח -בצלחת לקימוח הקציצות
אופן ההכנה
בקערה עמוקה מערבבים את כל המרכיבים של הקציצות יחד לשים היטב.
בידיים רטובות יוצרים כדורים ומועכים מעט, מקמחים כל קציצה מניחים בצד ,
מטגנים בשמן שחומם מראש.

כבד קצוץ

מצרכים
500 גרם כבד עוף
2 בצלים גדולים
5 ביצים
מלח פלפל שחור
1/4 כוס שמן
אופן הכנה
את הכבד יש לצלות קלות מטעמי כשרות,
לקצוץ את הבצל לפרוסות מטגנים במחבט את הבצל יחד עם השמן.
עד  לקבלת צבע זהוב קלות..
מוסיפים את הכבד ומטגנים היטב הופכים משני הצדדים.
את הביצים מרתיחים, וקולפים ,מגרדים בפומפייה ומניחים בצד.
את הכבד והבצל המטוגן טוחנים קלות במעבד מזון ומעבירים לקערה עמוקה.
מוסיפים את הביצים הקשות המגוררות את המלח והפלפל ומערבבים היטב.

יום רביעי, 24 באוגוסט 2011

סלט כרוב במיונז

מצרכים
1  כרוב לבן בינוני
1 גזר
1/2 כוס אננס משומר קצוץ
2-1/2 כפות מיונז
קורט פלפל לבן
1/4 כפית מלח
1/4 כפית סוכר
אופן ההכנה
קוצצים את הכרוב הלבן, מגרדים בפומפייה  את הגזר,
בקערה מניחים את הכרוב ,הגזר והאננס הקצוץ,מוסיפים את במיונז ,
המלח,סוכר,והפלפל הלבן.
מערבבים היטב את כל המרכיבים שלא יישארו גושי מיונז .
בתאבון

צלי בקר עם שזיפים

טעם שקשה לשכוח ונשאר פה להרבה זמן

מצרכים
1 גוש צלי בקר
100 שזיפים שחורים
2 כפות סוכר חום
2 כפות רכז סויה
2 בצלים קצוצים
2 גבעולי כרפס קצוצים
1/2כפית מלח
1/4 כף פלפל שחור גרוס.
2 קופסאות פטריות פרוסות
3 כוסות ציר בקר
3 כפות שמן
אופן ההכנה
ממלאים סיר במים מכניסים את הבשר מוסיפים גזר ועלי דפנה .
מרתיחים שעה והמים שבסיר משמשים כציר בקר.
פורסים את גוש הבשר לפרוסות בעובי סנטימטר אחד ומניחים בצד.
מטגנים את הבצל עד שיזהיב, מוסיפים את הבשר הפרוס ,
מעל מסדרים את השזיפים ,הפטריות,עלי הכרפס,סויה, סוכר,מלח,ופלפל.
מבשלים כ שעה או עד שהרוטב מסמיך.
אפשר להגיש בתוספת תפוחי אדמה.


סלט חציל יווני

מצרכים
2 חצילים
1 בצל גדול
2 עגבניות
1/2 חבילת כוסברה
2 כפות שמן
1-1/2לימון  סחוט
מלח ,פלפל לבן
אופן ההכנה
צולים את החצילים ומקלפים מקליפתם.
קוצצים את הבצל,את העגבנייה והכוסברה,בקערה עמוקה מועכים את החצילים .
מוסיפים את  הירקות שקצצנו ,המלח ,הפלפל,השמן,והלימון.

ערוק בשר מהמטבח העיראקי

קל ומהיר הכנה, ריחות וטעמים של בית
 
המצרכים
1/2 קילו בשר טחון
 3 תפו"א גדולים מגורדים
1 בצל גדול מגורד
מלח,פלפל שחור
1 כף כמון
1 כפית בהרט
1/2 צרור פטרוזיליה
1/4 צרור נענע
2 ביצים
כוס פירורי לחם כמה
שמן לטיגון (לא עמוק)

אופן ההכנה
בקערה להניח את כל המצרכים מלבד השמן וללוש עד לקבלת עיסה אחידה והומוגנית.
להשהות את העיסה לשעה במקרר לספיגת טעמים.
לחמם מחבת כבדה במעט שמן ולטגן קציצות עגולות שטוחות עד להזהבה משני הצדדים.
להוציא לניר סופג ולהגיש חם או קר מלווה בסלט ירקות טרי.

אורז לבן

מצרכים
2 כוסות אורז
4 כפות שמן
1/4 כף מלח עוף
1 כפית מיץ לימון
אופן ההכנה
מטגנים את האורז בשמן ומערבבים עד שכל הגרגירים משנים צבע לבן.
מוסיפים את המים ,המלח ,מרק עוף,ומיץ הלימון מערבבים .
מביאים ליד רתיחה מנמיכים ומכסים מבשלים כ 18 דקות

יום שישי, 19 באוגוסט 2011

גלבלוז ספרה עוגת סולת

מצרכים
4 כוסות סולת
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
3/4 כוס שמן
1 כוס סוכר
1 כוסות מיץ תפוזים
1 כף תמצית וניל
לקישוט
 שקדים מולבנים
לסירופ
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
פלח לימון
אופן ההכנה
שמים בקערה את הסולת אפיה,אבקת סוכר,שמן,מיץ תפוזים ומערבבים.
מעבירים לתבנית ומשטחים , בעזרת סכין עושים חתכים בבצק.
מסדרים במרכז כל מעוין שקד
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני -180 מעלות כ-30-25 דקות.
עד לקבלת גוון זהוב.
סירופ
שמים את כל חומרי הסירופ בסיר על להבה ומבשלים כ-25 דקות.
יוצקים את הסירופ החם על העוגה .

מרק עוף עם כדורי בשר

מצרכים
250 גרם עוף טחון
4 גרונות עוף או עצמות עוף
3/4 כוס קמח מצה או פירורי לחם
1 ביצה
2 גזרים
 2 גבעולי כרפס
2 תפוחי אדמה
1/2  כף מלח
 1/2כף פלפל לבן
אופן ההכנה
ממלאים בסיר מים, קולפים את הגזר ופורסים לטבעות,
קולפים  את תפוח האדמה חתוכים לקוביות גדולות ומניחים בסיר.
מוסיפים את גרונות העוף ,גבעולי הכרפס ,1/2 מכמות הפלפל הלבן ו1/2 כף מלח.
מביאים לידי רתיחה  ומתחילים עם כדורי הבשר.
בקערה מערבבים את העוף הטחון קמח המצה הביצה ,קורט פלפל לבן קורט מלח.
לשים את כל העיסה אחידה, בעזרת ידיים רטובות  יוצרים כדורים כגודל אגוז.
את כל כדורי העוף מכניסים לסיר מבשלים  כ 40 דקות.
בתאבון

עוף בניחוח עיראק

עוף שמזכיר בריח את הטבית  מהמטבח העיראקי

מצרכים
1 עוף שלם
1-1/2 כוס אורז מבושל
1/2 כוס צימוקים
 1/2 כוס שקדים שבורים
1/2 חזה עוץ קצוץ ומטוגן במעט שמן.
1/4 כפית קינמון 1/4 כפית מלח
קצוץ הל טחון
לציפוי העוף
 1/2 כוס סילאן
מלח גס
1/2 1כוס מים פושרים מעורבבים עם כף מרק בצל.
אפשר להוסיף לרוטב חבילת ערמונים.
אופן ההכנה
בקערה מערבבים את כל מרכיבי המלית .וממלאים  את בטן העף,
סוגרים בעזרת קיסמי שיניים את בטן העף כך לא ישפך המילוי החוצה.
מניחים בתבנית אפיה מורחים את סילאן על העוף והמים בתבנית.
מכסים נייר אלומיניום אופים 40 דקות בחום 190.
מסירים את הנייר ואופים עוד 30 דקות

מעמול

מצרכים לבצק
1 ק"ג קמח רגיל

150 גרם  מרגרינה רכה

1  אבקת אפייה

1 ביצה

1 כף מי ורדים

1 כוס מים פושרים



מצרכים למלית

1 ממרח תמרים

100 גרם אגוזי מלך שבורים לקטן

1 כפית קינמון
אופן הכנת הבצק

 לשים בקערה או מיקסר את כל החומרים יחד יוצרים בצק אחיד ומניחים בצד.

לוקחים גוש בצד מרדדים לעובי חצי סנטימטר ,מורחים ממרח תמרים

אפשר להוסיף מעל אגוזי מלך שבורים לא חובה.מגלגלים בזהירות לרולדה

מניחים בתבנית אפיה נייר אפיה מסדרים את הרולדה ופורסים.

מחממים את התנור 180 מעלות.

ממלאים את כל התבנית ,אופים עד שהעוגיות יזהיבו

בסוף אחרי שאופים מפזרים אבקת סוכר

כבש עם בצל

מתכון טעים עשיר וקל להכין
 
מצרכים
1 ק"ג בשר כבש לבישול פרוס.
3 בצלים
 מעט שמן זית לטיגון הבצל
מלח גס ,פלפל גרוס
2 ראשי שום שלמים
אופן ההכנה
פורסים את הבצל ל רצועות ומטגנים  עד לקבלת צבע זהוב מוסיפים את הכבש ,
ממשיכים לטגן והופכים בכדי מידי פעם כך שהבצל לא יישרף.
מוסיפים השום ,מלח ,פלפל  ומים עד לכיסוי הכבש
ומבשלים על להבה נמוכה שעה וחצי עד שעתיים . אפשר לאפות בתנור במקום לבשל.

Facebook

שלום לכולם,ברוכים הבאים לאתר המתחדש שלי

בקרוב באתר ערוץ YOUTUBEלצפייה באופן ההכנת המתכונים, טיפים ועוד

עקב בקשות רבות נוסיף תפריט ממגוון המתכונים באתר למשלוח והסעדה

בקרוב מתכונים חדשים

עקב החידוש יתכנו שיבושים איתכם הסליחה

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons