כל בישול ברוטב או קדירה בטריפוליטאית נקרא טבחה.
הסבר פשוט למיל טבחה- תבשיל.
לרוטב האוכל הטריפוליטאי אדום מרסק העגבניות והפפריקה.
מצרכים:
1/2 ק"ג עוף מחולק
2 שקית אפונה קפוא (באביב ניתן להשתמש באפונה טרייה)
2- כפות רסק עגבניות
1/2 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף מלח
2 גבעולי כרפס רק העלים.
1/4 כוס שמן
1 בצל קצוץ דק
אופן ההכנה :
להוסיף לסיר את השמן והבצל ולטגן מעט,
להוסיף את חתיכות העוף או הבשר לטגן 5 דקות נוספים.
לערבב בקערה את הפפריקיה רסק העגבניות מלח וכוס מים
לצקת מעל העוף ולהביא לידי רתיחה
הוסיפו מים במידת הצורך עד לגובה העוף או הבשר
הוסיפו את האפונה ועלי הכרפס הקצוצים
כסו את הסיר ובשלו על להבה נמוכה בין 30-40 דקות
בתאבון
6 תגובות:
שום פלפל שחור קינמון /בהאראג נדרשים פה גם
שום פלפל שחור קינמון /בהאראג נדרשים פה גם ופטרוזיליה בצל ירוק במקום יבש
2 שקיות אפונה מוגזם
טעים
בוא
ממש טעם של אמא 😊
הוסף רשומת תגובה
תודה על תגובתכם