מרדומה- סלט עגבניות מבושל חריף
מצרכים
20 עגבניות תמר חלוטות, קלופות ובקוביות
2 פלפלים חריפים חתוכים לפרוסות
1/2 עד ראש שום קלוף וקצוץ
1/4 כוס שמן קנולה
קורט מלח
פפריקה אדומה עם שמן
אופן ההכנה
במחבת רחבה מוזגים שמן, מוסיפים פלפל חריף ומטגנים קלות.
מוסיפים את העגבניות את השום ואת הפפריקה ומערבבים.
מפזרים מעל חלק מהמלח, מכסים ומביאים לרתיחה.
בשלב הזה יש הרבה נוזלים, מנמיכים להבה, משאירים מכוסה למשך כ-20 דקות.
מסירים המכסה, מוסיפים את שאר המלח והשום וממשיכים לבשל על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מדי פעם,עד שהנוזלים לאט לאט נעלמים וסלט דומה יותר למעין קונפיטורה.
מכבים ומצננים.
טיפ
לקילוף העגבניות בקלות, יש לסמן איקס בסכין חדה על העגבניות ולחלוט במים רותחים כ-5 דקות.
הקליפה מתקלפת מעצמה בקלות.
בתאבון
20 עגבניות תמר חלוטות, קלופות ובקוביות
2 פלפלים חריפים חתוכים לפרוסות
1/2 עד ראש שום קלוף וקצוץ
1/4 כוס שמן קנולה
קורט מלח
פפריקה אדומה עם שמן
אופן ההכנה
במחבת רחבה מוזגים שמן, מוסיפים פלפל חריף ומטגנים קלות.
מוסיפים את העגבניות את השום ואת הפפריקה ומערבבים.
מפזרים מעל חלק מהמלח, מכסים ומביאים לרתיחה.
בשלב הזה יש הרבה נוזלים, מנמיכים להבה, משאירים מכוסה למשך כ-20 דקות.
מסירים המכסה, מוסיפים את שאר המלח והשום וממשיכים לבשל על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מדי פעם,עד שהנוזלים לאט לאט נעלמים וסלט דומה יותר למעין קונפיטורה.
מכבים ומצננים.
טיפ
לקילוף העגבניות בקלות, יש לסמן איקס בסכין חדה על העגבניות ולחלוט במים רותחים כ-5 דקות.
הקליפה מתקלפת מעצמה בקלות.
בתאבון
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה על תגובתכם