תבלין לקציצות
בהרט מיוחד לקציצות הקובה יש בו יותר ציפורן.
בהרט מרוקאי = ראס אל חנות הוא לקציצות בשר מרוקאיות
בהרט טריפוליטאי מיוחד למפרום יש בו יותר אגוז מוסקט ועדין יותר משני הקודמים
בהרט מרוקאי = ראס אל חנות הוא לקציצות בשר מרוקאיות
בהרט טריפוליטאי מיוחד למפרום יש בו יותר אגוז מוסקט ועדין יותר משני הקודמים
מתכון בהרט
מרכיבים
1 כף פלפל אנגלי טחון
1 כף קינמון טחון
1 כף ציפורן טחונה
1 כף פלפל שחור טחו ן(אפשרי פחות)
הכנה
מערבבים יחד את כל החומרים.
עדיף להכין בכמויות קטנות.
שומרים בכלי אטום.
מרכיבים
1 כף פלפל אנגלי טחון
1 כף קינמון טחון
1 כף ציפורן טחונה
1 כף פלפל שחור טחו ן(אפשרי פחות)
הכנה
מערבבים יחד את כל החומרים.
עדיף להכין בכמויות קטנות.
שומרים בכלי אטום.
בהרט
תערובת בשימוש במטבח הים תיכוני מורכבת מתבלינים שלמים הנטחנים יחד, המוספים בדרך כלל לשמן, בתחילתו של תבשיל. התערובת מורכבת משום, אגוז מוסקט, קינמון, כוסברה, פלפל ופפריקה.
כל תערובות הבהרט הרבות (אין מתכון אחד ) מבוססות על פלפל שחור ופלפל אנגלי. חלקן יכללו פפריקה, זרעי כוסברה, סומק, פלפל קיין, אגוז מוסקט, זרעי כמון והל.
תערובת בשימוש במטבח הים תיכוני מורכבת מתבלינים שלמים הנטחנים יחד, המוספים בדרך כלל לשמן, בתחילתו של תבשיל. התערובת מורכבת משום, אגוז מוסקט, קינמון, כוסברה, פלפל ופפריקה.
כל תערובות הבהרט הרבות (אין מתכון אחד ) מבוססות על פלפל שחור ופלפל אנגלי. חלקן יכללו פפריקה, זרעי כוסברה, סומק, פלפל קיין, אגוז מוסקט, זרעי כמון והל.
מתכון לבהרט לבנוני:
1כף פלפל שחור גרוס טרי
1כף כוסברה טחונה
1כף קינמון טחון
1כף ציפורן טחונה
1כף זרעי כמון טחונים
1/4כפית הל טחון
1/2כף אגוז מוסקט
1-1/2 כף פפריקה או פלפל קיין
1/2 כף קליפת לימון יבשה, מגוררת.
1/2כף אגוז מוסקט
1-1/2 כף פפריקה או פלפל קיין
1/2 כף קליפת לימון יבשה, מגוררת.
בהרט - טריפוליטאי
החומרים:
50 גר' קינמון טחון
החומרים:
50 גר' קינמון טחון
1 כף ציפורן טחון
1 כף אגוז מוסקט טחון
1 כף זנגביל (ג'ינג'ר יבש) טחון
10 גר' פלפל שחור טחון
50 גר' פלפל אנגלי טחון
אופן ההכנה:
לערבב את כל התבלינים ולאחסן בצנצנת אטומה.
1 כף אגוז מוסקט טחון
1 כף זנגביל (ג'ינג'ר יבש) טחון
10 גר' פלפל שחור טחון
50 גר' פלפל אנגלי טחון
אופן ההכנה:
לערבב את כל התבלינים ולאחסן בצנצנת אטומה.
תערובת קארי
2 כפיות קארי
2 כפיות כמון
2 כפיות צ'ילי
2 כפיות כורכום טחון
2 כפיות ג'ינג'ר טחון
תערובת חמשת גרם מסאלה
התבלינים
מוצאה בדרום סין ובויאטנם. מוככרת גם בשם "התבלינים המבושמים" או "תבליני גן עדן". זוהי תערובת סינית מסורתית בעלת טעם אניסי חזק. משמשת למרינדות, לבשר לבקר, עוף או ברווז. אולם ניתן לתבל בה בשרי ברביקיו למיניהם ואף להוסיפה לירקות כמו כרישה.
חומרים:
1 כפית כוכב אניס
1 כפית זרעי שומר
1 כפית פלפל סצ'ואן
1/2 מקל קינמון
1/2 כפית ציפורן
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה על תגובתכם