יום רביעי, 27 ביולי 2011

תבלינים

תבלין לקציצות
בהרט מיוחד לקציצות הקובה יש בו יותר ציפורן.
בהרט מרוקאי = ראס אל חנות הוא לקציצות בשר מרוקאיות
בהרט טריפוליטאי מיוחד למפרום יש בו יותר אגוז מוסקט ועדין יותר
משני הקודמים
מתכון בהרט
מרכיבים
1 כף פלפל אנגלי טחון
1 כף קינמון טחון
1 כף ציפורן טחונה
1 כף פלפל שחור טחו ן(אפשרי פחות)
הכנה
מערבבים יחד את כל החומרים.
עדיף להכין בכמויות קטנות.
שומרים בכלי אטום.
בהרט
תערובת בשימוש במטבח הים תיכוני  מורכבת מתבלינים שלמים הנטחנים יחד, המוספים בדרך כלל לשמן, בתחילתו של תבשיל. התערובת מורכבת משום, אגוז מוסקט, קינמון, כוסברה, פלפל ופפריקה.
כל תערובות הבהרט הרבות (אין מתכון אחד ) מבוססות על פלפל שחור ופלפל אנגלי. חלקן יכללו פפריקה, זרעי כוסברה, סומק, פלפל קיין, אגוז מוסקט, זרעי כמון והל.
 
מתכון לבהרט לבנוני:
1כף פלפל שחור גרוס טרי
1כף כוסברה טחונה
1כף קינמון טחון
1כף ציפורן טחונה
1כף זרעי כמון טחונים
1/4כפית הל טחון
1/2כף אגוז מוסקט
1-1/2 כף פפריקה או פלפל קיין
1/2 כף קליפת לימון יבשה, מגוררת.
בהרט - טריפוליטאי
החומרים:
50 גר' קינמון טחון
1 כף ציפורן טחון
1 כף אגוז מוסקט טחון
1 כף זנגביל (ג'ינג'ר יבש) טחון
10 גר' פלפל שחור טחון
50 גר' פלפל אנגלי טחון
אופן ההכנה:
לערבב את כל התבלינים ולאחסן בצנצנת אטומה.
 תערובת קארי
2 כפיות קארי
2 כפיות כמון
2 כפיות צ'ילי
2 כפיות כורכום טחון
2 כפיות ג'ינג'ר טחון
תערובת חמשת גרם מסאלה
התבלינים
מוצאה בדרום סין ובויאטנם. מוככרת גם בשם "התבלינים המבושמים" או "תבליני גן עדן". זוהי תערובת סינית מסורתית בעלת טעם אניסי חזק. משמשת למרינדות, לבשר לבקר, עוף או ברווז. אולם ניתן לתבל בה בשרי ברביקיו למיניהם ואף להוסיפה לירקות כמו כרישה.
חומרים:
1 כפית כוכב אניס
1 כפית זרעי שומר
1 כפית פלפל סצ'ואן
1/2 מקל קינמון
1/2 כפית ציפורן

0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על תגובתכם

Facebook

שלום לכולם,ברוכים הבאים לאתר המתחדש שלי

בקרוב באתר ערוץ YOUTUBEלצפייה באופן ההכנת המתכונים, טיפים ועוד

עקב בקשות רבות נוסיף תפריט ממגוון המתכונים באתר למשלוח והסעדה

בקרוב מתכונים חדשים

עקב החידוש יתכנו שיבושים איתכם הסליחה

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons