יום ראשון, 17 ביולי 2011

טבחת לובייה בסילק`


טבחה בסלק





 מצרכים:
עלי הסלק
2 חב` גדולות עלי סלק טריים
1/4בקבוק שמן
חצי כפית מלח
שוטפים טוב את העלים ומסירים את החלק
הלבן, מייבשים וקוצצים. מאדים את העלים בסיר
רחב עד לריכוך, מוסיפים שמן בנדיבות ומטגנים
תוך כדי מעיכת העלים בכף עץ עד לשינוי הצבע
לירוק כהה ושהשמן נהפך לירוק.
מקררים ואפשר לשמור במקרר להרבה זמן בצנצנת
זכוכית בלבד.
לתבשיל
5-6 פרוסות רגל בקר(לא חייב)
500 גרם בשר בקר או כבש (אני משתמשת בשפונדרה)
500 גרם שעועית לבנה קטנה, מושרית לילה קודם
3 תפוחי אדמה קלופים ומחולקים לארבע באורך
4-5 כפות גדושות מרוטב על הסלק (אפשר גם יותר אם אוהבים)
10 שיני שום קלופים וראש שום שלם שטוף
1 כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם


ההכנה:
מרתיחים את הבשר והרגל בסיר גדול ומסירים את הקצף, מוסיפים את כל שאר המצרכים מערבבים, מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי כל  המצרכים מבשלים כ30 דקות.
מכניסים לתנור על חום של 100-120 מעלות לכל הלילה (8-10 שעות).
אפשר להוסיף ביצים, קוקלה למעלה.או להמשיך את הבישול על אש נמוכה שעתיים.
אפשר להוסיף קוקלה או עסבנה. 2 ביצים
לקוקלה:  מעט סולת, שומן עוף או
כבש, שום כתוש, פפריקה חריפה או מתוקה,
מעט מלח. לערבב ולהשהות כמה דקות,
ליצור קציצות מאורכות ולהוסיף לתבשיל.

מגישים עם קוסקוס יבש או אורז לבן

0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על תגובתכם

Facebook

שלום לכולם,ברוכים הבאים לאתר המתחדש שלי

בקרוב באתר ערוץ YOUTUBEלצפייה באופן ההכנת המתכונים, טיפים ועוד

עקב בקשות רבות נוסיף תפריט ממגוון המתכונים באתר למשלוח והסעדה

בקרוב מתכונים חדשים

עקב החידוש יתכנו שיבושים איתכם הסליחה

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons