יום שני, 14 בנובמבר 2011

פטריות במילוי פירות יבשים


מצרכים
1 בצל קטן קצוץ
15 פטריות
1/2 כוס שיזייף יבש קצוץ
1/2 כוס משמש יבש קצוץ
1/4 כוס תפוזים
1/4 כוס צנובר קלוי- לא חייב
1 כף שמן
לציפוי
פירורי לחם מתובלים
2 ביצים
שמן לטיגון
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל קלות, מוסיפים את הפירות היבשים ומיץ התפוזים .
מבשלים עד לצמצום המיץ ומניחים בצד.
מורידים לפטרייה את הרגל מנקים מעט בפנים ממלאים במלית הפירות .
פורסים פטרייה  אחת לפרוסות ומכסים את החלק העליון של הפטרייה הממולאת,
טובלים את הפטרייה בפירורי לחם ולאחר מכן טובלים בביצה ומטגנים
משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב

סלט עגבניות שרי בטעם איטלקי

מצרכים
1 סלסלת עגבניות שרי חצויים
1 פלפל ירוק חריף פרוס דק
2 כפות צנובר מטוגן
3 גבעולי בזיל קצוץ
1 בצל קטן פרו דק
1 לימון סחוט
2 כפות שמן זית
מלח
אופן ההכנה
לערבב את כל המרכיבים בקערה עמוקה.
למזוג לקערות הגשה .
בתאבון

סלט כרוב נבטים

מצרכים
1 כרוב לבן
2 כפות שמשום קלוי
1/2 חבילת נבטים
1/2 כוס בוטנים קלופים
1 לימון סחוט
1 כפית שמן שמשום
מלח פלפל לבן
מעט שמן
אופן ההכנה
פורסים את הכרוב לרצועות דקות מאוד.
בקערה מערבבים את הכרוב הלבן הפרוס הנבטים ויתר המרכיבים.
מערבבים היטב  ומניחים בצד עד לארוחה.

סלט פטריות

מצרכים
1 סלסלת פטריות שמפיון טריות
1 בצל קצוץ דק
1 גבעול כרפס קצוץ
2 כפות מיונז
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
פורסים את הפטריות דק ,מערבבים עם הבצל והכרפס הקצוץ.
מוסיפים את המיונז  המלח והפלפל השחור.
מערבבים היטב ומגישים.
בתאבון

לטקס-לביבות ירק

המצרכים
3 תפוחי אדמה
1 בצל
1 גזר
מלח
פלפל שחור
2 ביצים
2 כפות קמח או פירורי לחם

אופן ההכנה:
לגרד תפו"א, גזר, ובצל לקערה
להוסיף את שאר החומרים לתפו"א (קמח לפי הצורך)
ליצור קציצות שטוחות ביד או בעזרת 2 כפות, לטגן משני הצדדים בשמן עמוק

סלט טונה

מתכון קל להכנה ומהיר.
יכול לשמש לתוספת וארוחה או לסנדוויץ'
מצרכים
2 קופסאות טונה קטנות ללא נוזלים
1 בצל בינוני
1 גמבה אדומה קטנה
2 מלפפונים במלח
1/2 חבילת שמיר
2-3 כפות מיונז
מלח פלפל לבן
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל ,הגמבה,המלפפון והשמיר קצוץ דק.
בקערה מערבבים את כל המצרכים מלח ופלפל מוסיפים לפי הטעם.

עוגת דבש



מצרכים
1 כוס תה חזק
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כוס דבש  (אפשר להחליף בכוס סילאן)
3 ביצים

2-1/4 כוסות קמח
1-1/2 כפיות וחציכפית אבקת אפיה
1-1/2 כפיות וחצי כפית סודה לשתיה
1 כפית קינמון

אופן ההכנה
לערבב היטב את קבוצת המרכיבים הראשונה, להוסיף אליה את קבוצת המרכיבים השניה (היבשים) ולערבב עד להטמעת כל המרכיבים בבלילה.
לצקת לתבנית  ולאפות כשעה בתנור שחוממם מראש ל-160 מעלות, עד שקיסם יוצא נקי.
העוגה טעימה ורטובה ומחזיקה מעמד יפה כמה ימים מחוץ למקרר לפזר מעל אבקת סוכר.
  

לביבות תפוח אדמה

מצרכים:
4
תפו"א חלקים ובהירים
1  בצל מגורר
2
 כפות קמח  או פירורי לחם
2
 ביצים
מלח ופלפל
שמן (רצוי קנולה) לטיגון.
אופן ההכנה
מגרדים את תפו"א על גבי פומפייה, ומניחים במסננת כדי שכל הנוזלים יגרו מהם. מדי פעם סוחטים את תפו"א המגוררים כדי שיתייבשו כמה שיותר. מערבבים עם שאר החומרים, למעט השמן, ומניחים לרבע עד חצי שעה כדי שהעיסה תתייצב. מטגנים בשמן בגובה של כחצי ס"מ. עם סיום הטיגון מוציאים ומנקזים את עודפי השמן על גבי נייר סופג.
מגישים עם: שמנת חמוצה, סוכר, ריבה (לפולנים או אוהבי המתוק)

בוקה די דמה טורט מהמטבח הטריפולטאי

החומרים:

500 גר' שקדים קלופים ומיובשים
600 גר' סוכר
8 ביצים
6 כפות קמח מצה או 5 כפות קמח
4 כפות שמן
קליפת לימון מגורדת
2 כפות תמצית שקדים
100 גר' אבקת סוכר
מעט מאוד מים

אופן ההכנה:

טוחנים את השקדים הקלופים.
מקציפים היטב את החלמונים עם הסוכר.
מוסיפים את השמן, קליפת הלימון המגורדת, תמצית השקדים ולבסוף את השקדים הטחונים.
 בקערה אחרת מקציפים את החלבונים.
 מקפלים לתוך התערובת את קמח המצה ואת החלבונים המוקצפים.
מכניסים את התערובת לתבנית זכוכית (10
X25X40x) משומנת ומקומחת ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות. אופים עד שקיסם עץ שננעץ יוצא יבש.
 לקראת סיום האפייה, מערבבים את אבקת הסוכר עם מעט מים חמים.
 לאחר שמוציאים מהתנור מורחים על העוגה את הנוזל הסמיך. מקשטים עם שקדים טחונים גס ומניחים לייבוש או שוקולד נוזל.
 עדיף לאכול למחרת אם מצליחים להתאפק.

עוף בתנור עם תימין

מצרכים
4 כרעים חצויים
6 גבעולי תימין
מלח גס
1/2 כף כורכום
פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
3 כפות שמן זית
10 תפוחי אדמה
אופן ההכנה
ממלאים סיר במים מביאים לרתיחה .
מוסיפים את תפוחי האדמה הקלופים ומחולקים ל-4 מרתיחים 5 דקות בלבד.
בקערה מערבבים את כל התבלינים והשמן , מורחים מעל העוף ותפוחי האדמה.
מסדרים בתבנית אפיה מפזרים מעל את התימין ואופים שעה.

עוף בריבת משמשים

מצרכים:3 כפות ריבת משמשים
1 כף רוטב סויה
1 כף קטשופ
2 שיני שום כתוש
2 כפות א. מרק בצל
כרעיים או עוף שלם

אופן ההכנה: מערבבים בקערית את הריבה, רוטב הסויה, הקטשופ, השום ואבקת המרק.
 מניחים את העוף ברוטב, ומשהים כמה שיותר זמן
 מרפדים תבנית בבצל, תפו"א ובטטות
מוסיפים את העוף ויוצקים את שאריות הרוטב מעל הכל. אפשר להוסיף חצי כוס מים חמים כדי לעבות את הרוטב
 מכסים בנייר כסף ולתנור שחומם על חום בינוני- בערך שעה. אח"כ מורידים את נייר הכסף להשחמה של 20 דקות  ולאחר מכן- מחזירים את נייר הכסף, מורידים את חום התנור ל-150 מעלות, ואופים עוד כשעה-שעה וחצי
אפשר למלא באורז חצי מבושל צימוקים קינמון ומלח


עוף בשומר

החומרים
4 חתיכות כרעים
1/4 כוס שמן זית
4 ראשי שומר
1 בצל גדול
6 בצלצלים קטנים
מרק עוף
3 עלי  דפנה
10 גרגירי פלפל שחור שלם
מעט מלח גס

אופן ההכנה בבישול
לחתוך את הבצל לרצועות דקות.
לחמם את השמן בסיר, להוסיף לסיר את הכרעיים והשומר להשחים משני הצדדים .
להוסיף את בצל הפרוס לרצועות ולהמשיך לטגן עד לשינוי צבע הבצל.
 להוסיף הבצלצלים מרק עוף, פלפל שחור  כוס מים, להביא לרתיחה, ולהמשיך  לבשל על אש קטנה כשעה. מאוד טעם וקל מאוד להכנה.

אופן הכנה בתנור
להכניס את כל המרכיבים לשקית קוקי  
לאפות בתנור בחום 180 מעלות שעה .
בתאבון

עוף עם ריבת בצל ותפוזים

מתכון קל לכנה וטעים ,מתאים לאירוח וחגיגי מאוד.



מצרכים
3 בצלים פרוסים לרצועות
1 עוף מחולק ל-8
1 תפוז קלוף ופרוס דק
1/3כוס סילאן או סוכר חום
4 כפות שמן
פלפל לבן
מלח
1-1/2 כוסות  ציר עוף (או במקום 1/2 כף מרק עוף 1-1/2 כוסות מים)
1 גזר בינוני פרוס דק

אופן ההכנה
מטגנים את הבצל עד שיזהיב,מוסיפים את הסילאן לעוף והגזר וממשיכים לטגן.
הופכים מידי פעם בכדי שהבצל לא יישרף.
מוסיפים את ציר העוף ויתר המרכיבים מכסים ומבשלים להבה נמוכה כשעה.
בתאבון

סלט וולדורף


מצרכים:

תפוחי עץ גרני סמית
5 ענפי 
סלרי אמריקאי.
1/2 קופסת אננס פרוס
4 פטריות טריות
2 כפות גדושות של מיונז
מלח
פלפל שחור
חופן 
אגוזי מלך (לפי הטעם)  
אופן הכנה:
מוצאים את הליבה מתפוחי העץ וחותכים לקוביות. חותכים את ענפי ה
סלרי לקוביות
חותכים את הפטריות והאננס (קודם לאורך ואח"כ לרוחב) ומכניסים הכל לקערת הגשה.

מערבבים בקערית את  המיונז, ה
מלח והפלפל. מערבבים בעדינות את הרוטב עם שאר החומרים ומפזרים מלמעלה את האגוזים.

אפשר להוסיף לסלט שלל חומרים כמו 
רצועות עוףצימוקיםרצועות לב חסה, הכול ביחד או בוחרים רק תוספת אחת.

חציל קטן במילוי בשר


מצרכים
15-חצילים קטנים
500 גרם בשר טחון
1 בצל
1/2 חבילת פטרוזיליה
2 כפות פירורי לחם
1 תפוח אדמה
1/4 כף מלח
1/4 כף בהרט
1 ביצה
לטיגון
2 ביצים
2 כוסות קמח
אופן ההכנה
מגרדים בפומפייה את הבצל ותפוח האדמה.
קוצצים את הכרפס והפטרוזיליה,בקערה מערבבים את כל המרכיבים ומניחים בצד.
מקלפים את החצילים הקטנים בזהירות לא להוריד את הגבעול.
חוצים באמצע כמו סנדוויץ' ממלאים את החצילים בבשר מקמים ,טובלים בביצה ומטגנים.
אפשר להגיש בתוספת טחינה או רוטב עגבניות
בתאבון


Facebook

שלום לכולם,ברוכים הבאים לאתר המתחדש שלי

בקרוב באתר ערוץ YOUTUBEלצפייה באופן ההכנת המתכונים, טיפים ועוד

עקב בקשות רבות נוסיף תפריט ממגוון המתכונים באתר למשלוח והסעדה

בקרוב מתכונים חדשים

עקב החידוש יתכנו שיבושים איתכם הסליחה

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons