יום שני, 14 בנובמבר 2011

בוקה די דמה טורט מהמטבח הטריפולטאי

החומרים:

500 גר' שקדים קלופים ומיובשים
600 גר' סוכר
8 ביצים
6 כפות קמח מצה או 5 כפות קמח
4 כפות שמן
קליפת לימון מגורדת
2 כפות תמצית שקדים
100 גר' אבקת סוכר
מעט מאוד מים

אופן ההכנה:

טוחנים את השקדים הקלופים.
מקציפים היטב את החלמונים עם הסוכר.
מוסיפים את השמן, קליפת הלימון המגורדת, תמצית השקדים ולבסוף את השקדים הטחונים.
 בקערה אחרת מקציפים את החלבונים.
 מקפלים לתוך התערובת את קמח המצה ואת החלבונים המוקצפים.
מכניסים את התערובת לתבנית זכוכית (10
X25X40x) משומנת ומקומחת ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות. אופים עד שקיסם עץ שננעץ יוצא יבש.
 לקראת סיום האפייה, מערבבים את אבקת הסוכר עם מעט מים חמים.
 לאחר שמוציאים מהתנור מורחים על העוגה את הנוזל הסמיך. מקשטים עם שקדים טחונים גס ומניחים לייבוש או שוקולד נוזל.
 עדיף לאכול למחרת אם מצליחים להתאפק.

0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על תגובתכם

Facebook

שלום לכולם,ברוכים הבאים לאתר המתחדש שלי

בקרוב באתר ערוץ YOUTUBEלצפייה באופן ההכנת המתכונים, טיפים ועוד

עקב בקשות רבות נוסיף תפריט ממגוון המתכונים באתר למשלוח והסעדה

בקרוב מתכונים חדשים

עקב החידוש יתכנו שיבושים איתכם הסליחה

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons