יום שני, 14 בנובמבר 2011

מרק בצל


מצרכים
 5  בצלים לבנים פרוסים לעיגולים דקים

2  כפות חמאה וקצת שמן

 1 כף קמח

1/2  כוס עד כוס יין לבן יבש
 

 מים או מרק ירקות מסונן

אבקת מרק בצל

 גבינה צהובה איכותית מגוררת או פרמזן

 קרוטונים משקית/ פרוסות טוסט מלחם שחור איכותי/ כיכר לחם שחור עגולה שלמה

אופן ההכנה
שמים בסיר עמוק כ2 כפות חמאה וכף שמן ומאדים את הבצלים ? לאחר שבצלים התרככו להמשיך לטגן עד שהצבע שלהם משחים
מוסיפים כף קמח ובוחשים היטב ? למי ששואל למה , זה בשביל הסמכת המרק.
מוסיפים נוזל ? בדרך כלל הצבע החום של המרק נובע מהציר בקר החום שהוכן מעצמות בקר שהתבשלו בישול איטי כל הלילה עם ירקות ציר אבל מטעמי כשרות לא ניתן לעשות זאת.
 למים 2-3 כפות אבקת מרק בצל או אפילו (במקרי חירום) שקית של מרק בצל מוכן.

לבחוש היטב את הנוזל ואת הבצל המטוגן ולבשל כחצי שעה על אש בינונית. להוסיף מעט פלפל שחור, אולי קצת פרחי טימין טרי ואם צריך מלח
להגביר את האש ולהביא לרתיחה, להוסיף יין לבן ולתת לכל האלכוהול להתאדות. היין מוסיף חמצמצות אז לא להגזים

המרק מוכן ועכשיו להצעות הגשה:
1. בתוך כיכר לחם שחור עגולה שהסרתם ממנה את הכיפה ורוקנתם את כל הפנים שלה,  
 למזוג את המרק .
2. להוסיף קרוטונים וגבינה
3. לעשות טוסטים מלחם ופרמזן ולהכניס למרק
4. לכסות את הקערות בבצק עלים או בעלי בריק ולאפות
הכי חשוב?

להגיש עם כוס יין לבן שאיתו בישלתם!!!!

0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על תגובתכם

Facebook

שלום לכולם,ברוכים הבאים לאתר המתחדש שלי

בקרוב באתר ערוץ YOUTUBEלצפייה באופן ההכנת המתכונים, טיפים ועוד

עקב בקשות רבות נוסיף תפריט ממגוון המתכונים באתר למשלוח והסעדה

בקרוב מתכונים חדשים

עקב החידוש יתכנו שיבושים איתכם הסליחה

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons