יום שני, 7 בנובמבר 2011

קוסקוס

קוסקוס- נוסח טריפולי
מה שנאמר קוסקוס מבית אמא
לכל אחת יש הקוסקוס שונה וכל אחת טוענת לבעלות עליו. למרוקאים קוסקוס עבה בצבע צהוב שנאכל בד"כ יחד עם ירקות מאודים.
לתוניסאים ולאג'יראיים קוסקוס עדין יותר ולנו, הלובים, הקוסקוס הטעים והקליל ביותר, שנאכל כמעט עם כל מאכל עיקרי - חראיימי, טבכה, מרק, מפרום ועוד.
זה נראה מסובך וקשה, אבל לאחר פעם או פעמיים הופכים למקצוענים גם בעלי ידיים שמאליות.
נסו ועל תפחדו.

המצרכים:
(ל 8 – 10 מנות)

1 ק"ג סולת
1/4 כוס שמן
1 כף מלח
5 כוסות מים

אופן ההכנה:

בקערה גדולה (קֶסְעַה) מכניסים את הסולת והמלח.
מוסיפים את 1-כוס מים בהדרגה ומערבבים ביד.



להוסיף הדרגה מעט מים (כוס אחת) ולהמשיך לערבב.
לנפות בנפה עם חורים גדולים.
בינתיים מכינים סיר מיוחד (בֶרְמַה וְכֶּסְכַּאס) על האש.
למלא את הסיר התחתון (בֶּרְמַה) עד חציו במים אפשר להוסיף דלעת לצרשי.
לשפוך את הסולת שערבבנו וניפינו אל הסיר עם החורים (כֶּסְכַּאס) ולכסות עם מפית.
להשאיר על האש כשעה.




להעביר את תוכן הסיר העליון חזרה לקערה הגדולה.
לשפוך בהדרגה 1- כוס מים והשמן ולערבב ביד.
להשאיר כ 10 דק' לנוח.
להוציא את הדלעת לצלחת ולהוסיף בסיר המים ירקות לרוטב.
לנפות שוב היטב בנפת הקוסקוס שיעברו רק הגרגירים הקטנים, ואת הגדולים לזרוק.
להחזיר (לכסכאס) לסיר המחורר ולהשאיר על האש ל כשעה נוספות.
להוריד מהאש חזרה לקערה ולהוסיף כוס מים ולערבב ולתת לנוח כ 10 דק' שיספוג את המים.
לאוורר את הגרגירים בידיים.
בתיאבון.

0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על תגובתכם

Facebook

שלום לכולם,ברוכים הבאים לאתר המתחדש שלי

בקרוב באתר ערוץ YOUTUBEלצפייה באופן ההכנת המתכונים, טיפים ועוד

עקב בקשות רבות נוסיף תפריט ממגוון המתכונים באתר למשלוח והסעדה

בקרוב מתכונים חדשים

עקב החידוש יתכנו שיבושים איתכם הסליחה

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons