עלי הסלק
2 חב` גדולות עלי סלק טריים
2 חב` גדולות עלי סלק טריים
1/4בקבוק שמן
חצי כפית מלח
חצי כפית מלח
שוטפים טוב את העלים ומסירים את החלק
הלבן, מייבשים וקוצצים. מאדים את העלים בסיר
רחב עד לריכוך, מוסיפים שמן בנדיבות ומטגנים
תוך כדי מעיכת העלים בכף עץ עד לשינוי הצבע
לירוק כהה ושהשמן נהפך לירוק.
מקררים ואפשר לשמור במקרר להרבה זמן בצנצנת
זכוכית בלבד.
הלבן, מייבשים וקוצצים. מאדים את העלים בסיר
רחב עד לריכוך, מוסיפים שמן בנדיבות ומטגנים
תוך כדי מעיכת העלים בכף עץ עד לשינוי הצבע
לירוק כהה ושהשמן נהפך לירוק.
מקררים ואפשר לשמור במקרר להרבה זמן בצנצנת
זכוכית בלבד.
לתבשיל
5-6 פרוסות רגל בקר(לא חייב)
500 גרם בשר בקר או כבש (אני משתמשת בשפונדרה)
500 גרם שעועית לבנה קטנה, מושרית לילה קודם
3 תפוחי אדמה קלופים ומחולקים לארבע באורך
4-5 כפות גדושות מרוטב על הסלק (אפשר גם יותר אם אוהבים)
10 שיני שום קלופים וראש שום שלם שטוף
1 כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
500 גרם בשר בקר או כבש (אני משתמשת בשפונדרה)
500 גרם שעועית לבנה קטנה, מושרית לילה קודם
3 תפוחי אדמה קלופים ומחולקים לארבע באורך
4-5 כפות גדושות מרוטב על הסלק (אפשר גם יותר אם אוהבים)
10 שיני שום קלופים וראש שום שלם שטוף
1 כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
ההכנה:
מרתיחים את הבשר והרגל בסיר גדול ומסירים את הקצף, מוסיפים את כל שאר המצרכים מערבבים, מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי כל המצרכים מבשלים כ30 דקות.
מכניסים לתנור על חום של 100-120 מעלות לכל הלילה (8-10 שעות).
אפשר להוסיף ביצים, קוקלה למעלה.או להמשיך את הבישול על אש נמוכה שעתיים.
מרתיחים את הבשר והרגל בסיר גדול ומסירים את הקצף, מוסיפים את כל שאר המצרכים מערבבים, מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי כל המצרכים מבשלים כ30 דקות.
מכניסים לתנור על חום של 100-120 מעלות לכל הלילה (8-10 שעות).
אפשר להוסיף ביצים, קוקלה למעלה.או להמשיך את הבישול על אש נמוכה שעתיים.
אפשר להוסיף קוקלה או עסבנה. 2 ביצים
לקוקלה: מעט סולת, שומן עוף או
כבש, שום כתוש, פפריקה חריפה או מתוקה,
מעט מלח. לערבב ולהשהות כמה דקות,
ליצור קציצות מאורכות ולהוסיף לתבשיל.
לקוקלה: מעט סולת, שומן עוף או
כבש, שום כתוש, פפריקה חריפה או מתוקה,
מעט מלח. לערבב ולהשהות כמה דקות,
ליצור קציצות מאורכות ולהוסיף לתבשיל.
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה על תגובתכם