עוגת שמרים עם צימוקים-מהמטבח הטריפולטאי
החומרים:
1 ק"ג קמח מנופה
1-1/2 כוס סוכר
2 כוסות מים
1-1/2 כוס סוכר
2 כוסות מים
1כוס שמן
3 ביצים גדולות
4 כפות מי ורדים (מי זהאר)
1 כף כמון שחור
1 כף כמון מתוק (שומר)
100 גר' צימוקים (אפשר שקדים גרוסים )
1 חבילת שמרית או שמרים רטובים
סומסום
3 ביצים גדולות
4 כפות מי ורדים (מי זהאר)
1 כף כמון שחור
1 כף כמון מתוק (שומר)
100 גר' צימוקים (אפשר שקדים גרוסים )
1 חבילת שמרית או שמרים רטובים
סומסום
אופן ההכנה:
להכניס את כל החומרים לקערה וללוש היטב עד לקבלת עיסה חלקה.
לתת לתפוח עד שהבצק יכפיל את נפחו
לעבד טוב ולחלק לשמונה כדורים , ליצור מכול כדור כיכר לחם קטנה ולהניח בתבנית עם מרווחים של 5 ס"מ
לתת לתפוח עד שהבצק יכפיל את נפחו
לעבד טוב ולחלק לשמונה כדורים , ליצור מכול כדור כיכר לחם קטנה ולהניח בתבנית עם מרווחים של 5 ס"מ
לחרוץ חריצים בסכין בחלקו העליון של הכיכר ולמרוח ביצה ושומשום.
לתת לבצק לתפוח ולהכפיל את נפחו.
לאפות בחום של c 170 מעלות כ-35 דקות עד לקבלת צבע חום
2 תגובות:
אפשר בלי מי ורדים,ואפשר להכניס שקדים לבצק.
מי שלא אוהב מי ורדים.
או שאין לא להשיג יכול מעט תמצית וניל
שמחה יצחק
הוסף רשומת תגובה
תודה על תגובתכם