ערב שבת בלי צלחת החריימה וחלה לטבול ברוטב הדגים לא יכול לעבור,
ההחריימה פשוט משלים את שולחן השבת או ערב החג כולל פסח.
כל בית טריפוליטאי תמצא בשולחן את צלחת ההחריימה ברוטב האדום וחריף.
כל אחד יאמר לך ההחריימה של אמא שלי הכי טעים שיש , סימן שזה טריפולטאי
מצרכים
פרוסות דג לוקוס או בורי אפשר כל דג אחר.
2-3 כפות רסק עגבניות
1/2 ראש שום כתוש
1/2 כף כמון
1/2 כף כרוויה (קימל)
1/3 כוס שמן
1 כף פפריקה חריפה
1 פפריקה מתוקה
1-2 כוסות מים
מלח
אופן הכנה
לוקחים סיר שטוח בינוני מחממים את השמן
מוסיפים את הפפריקה המתוקה והחריפה ורסק העגבניות
מערבבים פותחים את הטעמים ומוסיפים את המים ,
נותנים לרוטב להתבשל 20 דקות על אש נמוכה ,
עם הנוזלים לא מספיקים ניתן להוסיף מעט מים לסיר.
מוסיפים את השום , הכמון ,הכרויה ופרוסות הדג,
מכסים ומבשלים עוד 15- 20 דקות נוספות
להגיש בצד עם לימון כל אחד סחוט לימון בצלחת לפי הטעם.
בתאבון.
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה על תגובתכם