1/4 כוס בורגול דק
חצי ק"ג סולת
2 כוסות מים
מעט מלח
מצרכים למילוי:
300 גרם בשר בקר טחון
חופן פטרוזיליה קצוצה
בצל קצוץ מטוגן
מעט מלח ופלפל
תבלין בהרט
מרכיבים למרק:
4 סלקים גדולים מקולפים ופרוסים
2 ליטר מים
מיץ מלימון שלם
מעט מלח
2 כפות סוכר
כפית אבקת מרק עוף
להכנת הקובה:
להוסיף את שתי כוסות המים בהדרגתיות, עד שנוצר בצק אחיד ודביק.
להניח בצד למשך כ-10 דקות (ניתן להוסיף מעט מים אם הבצק יבש).
לערבב את הסולת עם השמן והמלח.
להכנת המילוי:
לערבב את כל המרכיבים
(בשר הבקר הטחון, הפטרוזיליה הקצוצה, הבצל והתבלינים).
להרטיב את הידיים, לשטח פיסות בצק קטנות על כף היד ולמלא את מרכז הבצק בתערובת הבשר.
להכנת המרק:
לבשל את כל הסלק האדום הסוכר ומים להביא לרתיחה ולהוסיף בזהירות את הקובה למרק,
לבשל למשך כ-30 -40 דקות נוספות על אש בינונית עד נמוכה. לאחר כיבוי לאש להוסיף את המלח ומרק העוף.
|
2 תגובות:
למה הקובה יוצאת לי בצבע ורוד ולא אדום
לפני שמכניסים את הקובה לסיר
לא לשכוח רק לימון וסוכר, זה שומר על הצבע האדום.
בסוף הבישול, לאחר שכבנו את הלהבה, להוסיף את המלח ומרק העוף.
שמחה יצחק
הוסף רשומת תגובה
תודה על תגובתכם