עלי גפן זהי כול להיות נשנוש עשיר וטעים או מנה ראשונה
אני אוהבת לקטוף את עלי הגפן מהגינה לחלוט אותם במים ולמלות בבשר.
השילוב של הלימון הכבוש ופלפל החריף ברוטב יוצרים טעם עשיר.
מצרכים
25 עלי גפן
500 גרם בקר טחון
10 גבעולי פטרוזיליה
6 גבעולי נענע רק העלים
1/2 כוס אורז
1 עגבנייה קצוצה דק מאוד
100 גרם ליה טחונה(שומן כבש)
מלח
פלפל לבן
מצרכים לרוטב
2 עגבניות פרוסות דק
3 לימון כבוש קצוץ(או לימון מורתח במים 10 דקות)
8 שיני שום פרוסים דק
4 פלפל שטה יבש
1/4 כוס שמן
מלח
1/2 כף פפריקה מתוקה
מים עד לגובה עלי הגפן
אופן הכנה עלי הגפן
מערבבים עד כול המרכיבים יחד ויוצרים עיסה אחידה
לוקחים עלי גפן כאשר העורקים הבולטים כלפי מעל ומתחילים בשלב המילוי
יוצרים מעיסת הבשר נקניקיה קטנה ודקה מניחים על עלי הגפן.
ומקפלים את עלי הגפן מהחלק העליון לאחר מכן את הצדדים ומגלגלים.
ברגע שמסיימים לגלגל את עלי הגפן מסדרים בסיר שטוח
הכנת הרוטב
מסדרים בתחתית סיר שטוח שכבה עגבניות ושום ופלפל ושכבה עלי גפן
ושוב שכבה עגבניות מעל את הלימון הכבוש והמים
בכדי שעלי הגפן לא יפתחו לנו מנחים מעל עלי הגפן צלחת שטוחה .
הצלחת לוחצת את עלי הגפן והם לא נפתחים לנו בסיר .
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה על תגובתכם