עוגת
לימון
מצרכים
150 גרם מחמאה
320 גרם סוכר
גרדת לימון מ-2 לימונים
3 ביצים
280 גרם קמח
כפית וחצי אבקת אפיה
קורט מלח
180 מ"ל חלב(אפשר תחליף ריץ)
מחמאה מומסת לשימון
לציפוי:
1/2 כוס מיץ לימון טרי
1 כוס סוכר
אופן ההכנה
במיקסר מערבלים מחמאה, סוכר וקליפת
לימון עד שמתקבל קצף אוורירי.
ומוסיפים את הביצים בהדרגה לתוך קערת
המחמאה עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערה נוספת מערבבים קמח, אבקת אפיה,
מלח וחלב
ומוסיפים לתערובת את הביצים עד
שמקבלים בצק אחיד ויציב.
מחממים תנור ל150- מעלות.
יוצקים את בלילת הבצק לתבניות משומנות
ואופים כחצי שעה.
מכינים את הציפוי: בסיר מרתיחים מיץ
לימון וסוכר ומקררים לטמפרטורת החדר
טובלים את העוגה בשלמותה בסירופ, לציפוי מכל
הצדדים.
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה על תגובתכם