סופגניות אמרקאית
סופגניות טעימות וקלות להכנה, ניתן להקפיא ,
מצרכים
50 גרם קמח
2ביצים
1.2כוס
שמן
1/2כוס סוכר
25 גרם שמרית
1כוסות מים פושרים
1
כפית תמצית רום או וניל
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
ללוש את כל חומרי הבצק היטב, להכניס את הקערה לשקית ניילון גדולה
לתפיחה, לאחר התפיחה ליצור כ-40 כדורים,
לרדד לעובי סנטימטר עד סנטימטר וחצי, ליצור בעזרת כוס גדולה עיגולים
ובמרכז ליצור עיגול נוסף קטן יותר. להניח על סדין מעט מקומח להתפחה.
בקיץ זה תופח מהר ואין צורך לכסות, בחורף יש צורך לכסות במגבת.
לטגן בשמן עמוק כ-3 יחידות כל פעם על אש נמוכה ,
להפוך את הסופגנייה ב לצד השני להשחמה, להניח על נייר סופג,
לאחר שהצטנן לטבול בדבש הביתי.
ניתן את הסופגניות הקטנות למלא בריבת חלב,או ריבה מעורבת שחוממה מעט
במיקרוגל בכדי ליעל את ההזרקה במזרק .
אפשרות נוספת וקלה יותר לפזר אבקת סוכר מעל הסופגניות.
טיפ חשוב-חתיכות גזר בשמן ימנעו את שרפתו.
בשלב הזה אפשר להקפיא אחרי הטיגון ללא הדבש, כשרוצים להגיש להוציא
מההקפאה לחמם מעט במיקרו, לחמם את הדבש ולטבול.
בתאבון.
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה על תגובתכם