מרק סבתא
לאלה
שהתחילו את החורף בצינון ,הגרון גומר אותנו.
אני
זוכרת את המרק השום והפלפל ששרפו את הגרון.
אבל בדרך
פלא אחרי הצלחת הראשונה הרגשת הקלה מדהים .
מצרכים
5 שיני
שום
1 גזר גדול
1
תפו"א
5 כפות סולת
1 כף קמח
5 גבעולי
שמיר
6 כוסות
מים
1/2 כף
מלח
1/2 כף פלפל לבן
1/2 כף
מרק בטעם עוף
אופן
ההכנה
קולפים
את הגזר ומגרדים בפומפייה כותשים את השום ואת השמיר קוצצים.
בסיר עם
מים מוסיפים את הירקות ,המלח,פלפל לבן ומרק העוף.
ומביאים
לידי רתיחה מנמיכים את הלהבה לבינונית.
קולפים
את תפוח האדמה חותכים לקוביות ומוסיפים לתוך הסיר.מבשלים 20 דקות.
מוסיפים
את הסולת ומערבבים בכדי לא ליצור גושים במרק.
בקערה מערבבים 1/2 כוס
מים וכף קמח עד שייעלמו כל הגושים.
מוסיפים
למרק וממשיכים למערבב כדקה, מרתיחים 5 דקות או עד להסמכת המרק.
בתאבון
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה על תגובתכם