פשטידת בשר
מי לא
שאל את עצמו מה עושים עם האוכל שנשאר?
לא פעם
נשאר לנו אוכל משבת או בישלנו יותר ונשאר.
חבל
לזרוק אפשר לשדרג ולהכין פשטידה טעימה מזינה ומעוררת תאבון
מצרכים
כ 1 ק"ג
שאריות בשר .(בשר מתבשילים שנשארו שטוף מנוקה ..עם אין בשר טחון מטוגן)
2 בצלים
גדולים קצוצים
2 גבעולי
עלי כרפס קצוצים
10
גבעולי פטרוזיליה קצוצה
1/4כף
פלפל שחור גרוס
2 גבולי תימין
רק העלים.
1 תפוח
אדמה גדול מבושל.
אפשר
ביצים קשות להניח במרכז המלית לפני ציפוי תפוחי האדמה.
מצרכים
לציפוי
4 תפוחי
אדמה מבושלים במים.
מעט
כורכום
מלח
פלפל לבן
מעט מרק
עוף
אופן
ההכנה
שוטפים
את הבשר מעט או מנקים מירקות ורטובים וחותכים לקוביות קטנות.
מטגנים
את הבצל עד שישחים,מוסיפים את הבשר ומטגנים מעט.
מוסיפים
את יתר המרכיבים ומערבבים ממשיכים לבשל
עוד 7-10 דקות.
במעבד מזון
,טוחנים את כל המלית מעט ,מוסיפים את תופח האדמה מעוך מניחים בצד.
את תפוחי
האדמה לציפוי מועכים מוסיפים את התיבול ומניחים בצד.
לוקחים
בתבנית מצפים במעט שמן, לוקחים 1/3 מתפוחי האדמה מניחים בתחתית התבנית,
בשכבה
אחידה .מעל מניחים את מלית הבשר בצורה אחידה,ועם רוצים מניחים ביצים קשות שלמות
בתוך
הבשר.ילדים אוהבים את ההפתעות של ביצים בזמן החיתוך.
מעל
מפזרים את יתרת מחית תפוחי האדמה בצורה
אחידה אופים בתנור שחומם מראש,
בחום של
190 -200 מעלות עד לקבלת צבע זהוב בשכבה העליונה.
בתאבון
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה על תגובתכם