קיצ'רי-אורז עם עדשים
מצרכים
לבישול בשמן -
1/2 כוס שמן
1 כף גדושה כמון
4-5 שיני שום כתושות בגודל בינוני
לאורז
1 כף רסק עגבניות
2 כוסות אורז
1 כוס עדשים כתומות
1/2 בצל בינוני קצוץ דק
רבע חבילת מרגרינה (50 גר')
1/2 כף מלח
4 כוסות מים
אופן הכנה
בישול האורז -
שוטפים את האורז והעדשים יחד ומשרים אותם לכמה שעות.
בסיר בינוני שמים את המרגרינה ומטגנים את הבצל.
מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות.
מוסיפים את המים והמלח ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את האורז והעדשים (המים צריכים לכסות את האורז והעדשים ב- 1-1/2 ס"מ).
ממשיכים לבשל עד שהמים נספגים ומגיעים עד לגובה של האורז והעדשים. מנמיכים לאש קטנה וכשכל המים מתאדים יש להסיר והאש.
יש להפוך את התערובת לכל הפחות 3-5 פעמים ולהחזיר ללהבה נמוכה.
סיום - בישול בשמן -
מחממים את השמן. מערבבים יחד את השום והכמון.
מסירים את השמן מהאש ומכניסים לשמן את התערובת ומערבבים במהירות ובזהירות כדי שהשום לא יישרף.
שופכים את הכל על האורז ושוב הופכים את האורז כמה פעמים.
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה על תגובתכם