שלרם- לפת וביצים –מהמטבח עיראקי
מצרכים
8 לפת
8 ביצים
1 שקית
תה
4 תמרים
יבשים
2 כפות
סוכר חום
מים עד
לכיסוי הלפת
אופן
ההכנה
נקו היטב
את הלפת הורידו בעזרת סכין את כל קצוות השורש
נקו את
הלפת בעזרת ברזל כלים לא לקלף את הקליפה.
עם הלפת
גדול לחלק ל-4 .אני אוהבת לבחור את הלפת הקטן.
להכניס
לסיר את כל המצרכים להביא לרתיחה של כ 15 דקות .
להניח על
פלטת שבת כל הלילה .
כולם
מתעוררים בבוקר מהריח המשגע.
מן ג'א אדאר אשלע'ם ושונדע' ללחמאער'.
עם בוא אדר, הלפת והסלק לחמור, חלפה עונתם ואינם ראויים.
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה על תגובתכם