יום שלישי, 9 באוקטובר 2012

טבית –חמין מהמטבח הערקאי ‏


  

טביח'-ליתהדא לסולטאן יתודא.
תבשיל המתבשל לאיטו ראוי להגישו לסולטן.

המצרכים לחמין בסיר
1 עוף שלם רצוי ללא עצמות לא חייב.
3 כוסות אורז שטוף
1 בצל גדול קצוץ
1 כף כורכום
1 כף בהרט
1/2 כף פלפל שחור
1/2 כף מלח
1 כף נענע קצוצה אפשר גם יבשה
בצים לפי מספר הסועדים
5 כוסות מים רותחים ובהמשך מוסיפים מים לפי הצורך.

מצרכים למילוי העוף
1/2 ק"ג קורקבנים מורתחים קצוצים גס
1/2 ק"ג כבד עוף צלוי קצוץ גס
1 כוס אורז שטוף ומסונן
1 כף רסק עגבניות
1 כף שומן  אווז 1/2או  שומן כבש
2 כפות נענע קצוצה
1 כף בהרט
1/2 כף כורכם
 1/4 כף מלח
1/4 כף פלפל שחור

אופן הכנת עוף
לערבב את כל המצרכים של המילוי יחד,
למלא את העוף ,לתפור או בעזרת קיסמי שיניים לסגור את כל הפתחים בעוף.
הצוואר, הישבן ,כל אזור אחר פתוח בכדי שהמילוי לא ישפך החוצה

אופן הכנת סיר החמים
בסיר גדול לטגן קלות את הבצל עם שמן
מוסיפים את רסק העגבניות ,מלח,פלפל שחור,בהרט ואת המים ומביאים לרתיחה.
כאשר המים רותחים מוסיפים חצי מכמות האורז מוסיפים מעל את העוף הממולא ,
מעל העוף מוסיפים את יתר האורז והנענע מבשלים חצי שעה.
את הביצים מרתיחים בנפרד בכי שלו יתפוצצו בסיר החמין.
מסדרים את הביצים בסיר החמין עם צריך מוסיפים מים מבשלים עוד 20 דקות ,
מעבירים לפלטת שבת או תנור.
                                     קאלולו לדיך: ציח, קאל – כל שי בוקתו מליח.
                                      אמרו לתרנגול!, ענה כל דבר טוב בעתו

0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על תגובתכם

Facebook

שלום לכולם,ברוכים הבאים לאתר המתחדש שלי

בקרוב באתר ערוץ YOUTUBEלצפייה באופן ההכנת המתכונים, טיפים ועוד

עקב בקשות רבות נוסיף תפריט ממגוון המתכונים באתר למשלוח והסעדה

בקרוב מתכונים חדשים

עקב החידוש יתכנו שיבושים איתכם הסליחה

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons