יום שני, 8 באוקטובר 2012

לימונצלו

לימונצ'לו
















השנה עץ הלימון פרח והניב פרי רב ,כמות הגדולה של הלימונים פשוט גרמה לי לעבודה רבה.
לימונדה כבר הכנתי ,את ריבת הלימון ארזתי בצנצנות ,הכנתי מהלימון ללא קליפה.
קליפת הלימון כל כך שימושית ,אחד מתוצאת קליפת הלימון לימונצ'לו.




משקה טעמים אלכוהולי,הניחוח מזכיר את איטליה
מתכון קל מאוד להכנה, אך ארוך מבחינת הזמן .ששווה כל רגע .
מידי שנה אני מחכה לראות בחצר את כמות הלימון בעץ הלימון.
כן,כן,גם במדבר בחום, הלימון הבלדי מלבלב ופורח ונותן פרי רב.

המצרכים
15 לימונים בשרניים (משתמשים בקליפה הצהובה בלבד)
1 ליטר אלכוהול נקי 96%, שקונים בסופר,
3 כוסות סוכר לבן (לשלב השני)
4 כוסות מים (לשלב השני)

אופן הכנה שלב -1
לשטוף היטב את הלימונים ,לקלף את הקליפה הצהובה של הלימונים בעזרת קולפן,
להניח את הקליפות בצנצנת זכוכית גדולה ,  
ועל הקליפות שופכים את כל בקבוק האלכוהול שקנינו.
לסגור את הצנצנת ולהניח אותה לעמוד במשך שבוע וחצי בטמפרטורת החדר.
שלב-2
להכניס את המים והסוכר לסיר עמוק ולערבב על אש גדולה עד שיגיע לרתיחה וכל הסוכר ימס.(סירופ)
להוריד מהאש, לקרר קצת,  לאחר שבוע וחצי להוסיף את סירופ הסוכר לצנצנת הזכוכית (עם הקליפות).
לאטום היטב, ולהניח בטמפרטורת החדר עוד שבוע וחצי .
לסנן את הלימונצ'לו דרך חיתול עדין או ממחטה, להכניס הנוזל לבקבוקים
 לשמור במקפיא האלכוהול מונע מהליקר לקפוא ,להוציא מידיי פעם מעט מהמקפיא מהלימונצלו...
הטעם של הלימון רק לבסוף מרגישים את האלכוהול.
 אפשר לאוסיף לימונדה בכדי לדלל את האלכוהול – אבל זה עניין של טעם אישי.
טיפים
·         את הלימון אפשר לעשות ריבת לימונים או לימונענע או עמבה לימון.
·         אני סוחטת את הלימון ומקפיא במקפיא ומוציא בכף לפי הצורך.

1 תגובות:

גירי אמר/ה...

טעים ,מומלץ מאוד

הוסף רשומת תגובה

תודה על תגובתכם

Facebook

שלום לכולם,ברוכים הבאים לאתר המתחדש שלי

בקרוב באתר ערוץ YOUTUBEלצפייה באופן ההכנת המתכונים, טיפים ועוד

עקב בקשות רבות נוסיף תפריט ממגוון המתכונים באתר למשלוח והסעדה

בקרוב מתכונים חדשים

עקב החידוש יתכנו שיבושים איתכם הסליחה

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons