יום שני, 8 באוקטובר 2012

חצ'פורי גבינה עם ביצה


חצ'פורי גבינה עם ביצה

מאפה מהמטבח הגיאורגי,השם נשמע מוזר אך התוצאה הסופית שווה כל מאמץ.
דומה בעשייתו מאוד לבורקס ,מתאים לארוחת בוקר או בכל רגע מפנק אחר.
קיימות וריאציות שונות לחצפורי

מצרכים לבצק
500 גרם קמח
1כף שמרים יבשים (25 גרם בשמרים טריים)
1-1/4כוסות מים פושרים (כוס מידה 250 סמ"ק)
50 גרם מרגרינה רכה
1 כף סוכר
1 כף וודקה
חצי כפית מלח
מצרכים למילוי
 250 גרם  גבינה בולגרית 5% של צוריאל
 250 גרם גבינה טוב טעם או קוטז
 1 ביצה שלמה
ביצים מס' 2 (קטנה)מעל המאפה
50 גרם חמאה להברשה
אופן ההכנה
לערבב את הקמח עם השמרים, להוסיף את שאר החומרים וללוש מס' דקות עד לקבלת בצק רך.
לשים את הבצק בקערה ולהתפיח כחצי שעה, עד שהבצק יכפיל את הנפח.
ללוש שוב את הבצק ולשים בצד ל-10 דקות. יש לעבוד עם הבצק על משטח מקומח
לחלק את הבצק ל-6 חלקים. ולהניח בצד ל10 דקות בכל השלבים לכסות את הבצק.
לרדד כל חלק מן הבצק לעיגול בקוטר כ-20 ס"מ כמו בצק פיצה אישית.
 מוסיפים במרכז הבצק את המלית. ומקפלים את משני צדדים כמו סירה.
מרימים את הבצק בשתי הקצוות ומהדקים  היטב משני הצדדים (כ4 ס"מ מכל צד),     
  להשאיר את הגבינה גלויה לעין ומקום להוסיף את הביצה..
להניח בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה  להתפחה כחצי שעה.
לאפות בתנור  שחומם מראש ל-220 מעלות  כ-18 דקות.
להוציא מהתנור ולהוסיף על כל סירה  ביצה אחת, לפזר מעט מלח
להחזיר לתנור לעוד כ - 8 דקות (עד שהביצה מוכנה)
כשהמאפים מוכנים מהתנור מורחים עליהם חמאה מומסת.
ניתן להקפיא ללא הביצה ובזמן החימום להוסיף ביצה.

0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על תגובתכם

Facebook

שלום לכולם,ברוכים הבאים לאתר המתחדש שלי

בקרוב באתר ערוץ YOUTUBEלצפייה באופן ההכנת המתכונים, טיפים ועוד

עקב בקשות רבות נוסיף תפריט ממגוון המתכונים באתר למשלוח והסעדה

בקרוב מתכונים חדשים

עקב החידוש יתכנו שיבושים איתכם הסליחה

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons