יום שבת, 29 בספטמבר 2012

מרק חרירה


מרק חרירה

 
חרירה - מרק המרוקני

המרק הזה מזכיר לי את החורף ,מתכרבלים מתחת לשמיכה .
הקור חודר לעצמות לא רוצים לזוז משהו חם ועשיר .
הגשם מכה בתריסים הריח של המרק כך פותחים את החורף.
מרק סמיך ועשיר ,ליד כיכר לחם שחור זה פשוט נורא טעים.
בתאבון

מצרכים

1/2  ק"ג בשר בקר חתוך קוביות עם מעט שומן(אפשר גם עוף במקום או בלי בשר .)
2  עצמות מוח (לא חובה)
1 כוס עדשים חומות
1 כוס גרגירי חומוס מושרים ללילה במים ומסוננים
1 לימון סחוט
1 כוס אטריות דקות
2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
4  גבעולי  כרפס עם העלים
1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה
1/2חבילה כוסברה קצוצה
2  גזרים קצוצים
2  בצלים קצוצים
1/2  כפית כורכום
1/2 כף כמון
1 כף שטוח המלח
1/3 כף פלפל לבן
2 ליטר מים
2 כפות קמח.

הכנה:

שמים מים בסיר עם הבשר, חומוס ועדשים ומרתיחים.
מוסיפים עגבניות, בצל גזר וכרפס + תבלינים ומבשלים כשעה וחצי עד שעתיים.
כאשר מכינים מרק בלי בשר את המרק מבשלים 1/2 שעה .
בקערה מדללים קמח בכוס מים ומוסיפים לסיר תוך ערבוב מתמיד. מוסיפים
אטריות, כוסברה, פטרוזיליה ולימון וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.


0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על תגובתכם

Facebook

שלום לכולם,ברוכים הבאים לאתר המתחדש שלי

בקרוב באתר ערוץ YOUTUBEלצפייה באופן ההכנת המתכונים, טיפים ועוד

עקב בקשות רבות נוסיף תפריט ממגוון המתכונים באתר למשלוח והסעדה

בקרוב מתכונים חדשים

עקב החידוש יתכנו שיבושים איתכם הסליחה

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons