יום שבת, 29 בספטמבר 2012

לחם קופים


לחם קופים


עשוי מבצק שמרים מתקתק שחותכים להמון כדורים קטנים. שוחים בתוך חמאה נמסה,                                        
אפשר לגלגל בתוך תערובת של סוכר חום וקינמון. ולמפזר קצת צימוקים שהושרו ברום.
ולהעשיר את הלחם למיוחד יותר,או תוספת גבינה ועשבי תיבול.


המצרכים לבצק
1/4 2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
1/2 1 כפיות שמרים יבשים
2 כפיות סוכר
1 כוס מים פושרים
1/2 כוס חלב
1 ביצה + חלמון
1/4 כוס שמן זית

מצרכים לפזר בין הכדורים
100 חמאה מומסת
אופן ההכנה
במיקסר לערבב את כל המרכיבים היבשים של הבצק.
להוסיף את הביצה את השמן המים והחלב ולהמשיך ללוש אועד לקבלת בצק אחיד.
להניח את הבצק לחצי שעה להכפיל את עצמו.
ללוש את הבצק שוב וליצור כדורים בגודל 4-5 סנטימטר להטביעה כל כדור בתוך החמאה                                 
ולסדר בתבנית אפיה עגולה, להשאיר רווחים בין הכדורים הבצק תופח .
לפזר מעל  כדורי הבצק את החמאה שנותרה ,שהכדורים ישחו  שהחמאה.
להניח בצד חצי שעה לתפיחה ולאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות 30 דקות
לחם קופים עשבי תיבול
מצרכים
1/4 2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
1/2 1 כפיות שמרים יבשים
2 כפיות סוכר
1 כוס מים פושרים
1/2 כוס חלב
ביצה+חלמון
100 גרם גבינת רוקפור
1/3 כוס עירית קצוצה
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
100 גרם חמאה נמסה
קורט מלח גס


אופן ההכנה
בקערה של המיקסר לערבב את הקמח מלח ,שמרים,סוכר .
את חצי מכמות הפטרוזיליה,העירית להוסיף למרכיבי הבצק הישים.
להוסיף תוך כדי לישה את  הנוזלים הביצים ,המים והחלב.
ללוש עד לקבלת בצק  גמיש ואחיד.
להניח בצד חצי שעה לתפיחה ללוש מעט וליצור כדורים.
לערבב את החמאה המומסת עם הפטרוזיליה והעירית הקצוצה וקורט מלח.
לטבול כל כדור בצק בחמאה המתובלת ולהניח בתבנית אפיה עגולה.
את החמאה שנותרה לפזר מעל כדורי הבצק. והניח לתפיחה חצי שעה.
לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות ל 30 דקות.

0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על תגובתכם

Facebook

שלום לכולם,ברוכים הבאים לאתר המתחדש שלי

בקרוב באתר ערוץ YOUTUBEלצפייה באופן ההכנת המתכונים, טיפים ועוד

עקב בקשות רבות נוסיף תפריט ממגוון המתכונים באתר למשלוח והסעדה

בקרוב מתכונים חדשים

עקב החידוש יתכנו שיבושים איתכם הסליחה

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons