עסדה ברינגה מהמטבח הטריפוליטאי
פולטה סולת עם רוטב דג מעושן חריף פיקנטי
מצרכים לעסדה
2 1/2 ליטר מים
1/2 ק"ג סולת
1/2 כפית מלח
מצרכים לרוטב
1/4 כוס שמן
1/2 ראש שום כתוש
1 כף פפריקה חריפה
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות מים 1/4 כפית מלח
300 גרם מקרל מעושן או כל דג מעושן אחר
אופן הכנת העסדה
ממלאים בסיר את המים ומבאים לידי רתיחה .
מוסיפים את המלח והסולת בבת אחת ובעזרת כף עץ בוחשים ,
עד שהבצק נפרד מהדפנות (בצק רביכה).
מורידים מהאש וממשיכים לבחוש ,בעזרת ידיים רטובות צרים כדורים גדולים בצלחת.
מועכים במרכז כל כדור יוצקטנהרים מן קערה יוצקים מעל את הרוטב עם הרינגה.
בתאבון
פולטה סולת עם רוטב דג מעושן חריף פיקנטי
מצרכים לעסדה
2 1/2 ליטר מים
1/2 ק"ג סולת
1/2 כפית מלח
מצרכים לרוטב
1/4 כוס שמן
1/2 ראש שום כתוש
1 כף פפריקה חריפה
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות מים 1/4 כפית מלח
300 גרם מקרל מעושן או כל דג מעושן אחר
אופן הכנת העסדה
ממלאים בסיר את המים ומבאים לידי רתיחה .
מוסיפים את המלח והסולת בבת אחת ובעזרת כף עץ בוחשים ,
עד שהבצק נפרד מהדפנות (בצק רביכה).
מורידים מהאש וממשיכים לבחוש ,בעזרת ידיים רטובות צרים כדורים גדולים בצלחת.
מועכים במרכז כל כדור יוצקטנהרים מן קערה יוצקים מעל את הרוטב עם הרינגה.
בתאבון
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה על תגובתכם