מצרכים
8 בצלי שאלוט פרוסים
1/2 כפית גדושה מלח
3 כפות שומן
1 ו1/2- ק"ג גזר קלוף וחתוך לטבעות או גזר גמדי
1/2 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
1 מקל קינמון
2 כפות דבש
8 בצלי שאלוט פרוסים
1/2 כפית גדושה מלח
3 כפות שומן
1 ו1/2- ק"ג גזר קלוף וחתוך לטבעות או גזר גמדי
1/2 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
1 מקל קינמון
2 כפות דבש
3 כפות מים
מיץ וקליפה מגוררת מ1/2- לימון
100 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
מיץ וקליפה מגוררת מ1/2- לימון
100 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
50 גרם צימוקים-לא חייב
אופן ההכנה:
ממליחים מעט את הבצל היטב במלח ומניחים במסננת לעשר דקות, לצורך הגרת נוזלים. מכניסים את הבצל והשמן ומטגנים מעט
ממליחים מעט את הבצל היטב במלח ומניחים במסננת לעשר דקות, לצורך הגרת נוזלים. מכניסים את הבצל והשמן ומטגנים מעט
מוסיפים את הגזר ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה. מערבבים מדי פעם ומשגיחים שלא יישרף. מוסיפים את הפלפל השחור, מקל הקינמון (נזהרים לא לשרוף. אם צריך מוסיפים כף או שתיים של מים)
מוסיפים את הדבש ומערבבים כך שיעטוף את טבעות הגזר.
מוסיפים את הדבש ומערבבים כך שיעטוף את טבעות הגזר.
מוסיפים גם את קליפת הלימון, המיץ והשזיפים ומבשלים עוד עשר דקות נוספות. מגישים חם.
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה על תגובתכם