יום שלישי, 4 באוקטובר 2011

סרדינים מזוזין


סרדינים מז'וז'ין הם ללא ספק כוכבי על, בכל האירועים המסורתיים של בני העדה המרוקאית,
המתכון מיועד לבשלנים שאוהבים להשקיע ולא מתעצלים.
סרדינים ממולאים (במרוקאית הם נקראים מזוזין - דהיינו נשואים)
18 סרדינים (קילו ורבע בערך)
מצרכים למילוי
1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
1/2 חבילת כוסברה קצוצה
13 שיני שום גדולים כתושים
2 כפות אריסה ביתית (רצוי חריפה מעט)
כפית כמון
4 לימונים כבושים
מלח
1/4 כוס שמן
חומרים לציפוי:
קמח
2 ביצים טרופות
שמן לטיגון עמוק
אופן ניקוי הדגים:
לגרד עם סכין את הקשקשים היטב.
לחתוך את הראש, בזהירות להוציא את האידרה (עמוד שדרה) לכול אורך הדג.
לשים במסננת לפזר מעט מלח עבה, להשהות כ-1/2 שעה לשטוף היטב.
שלב אחרון, לקחת פינצטה ולהוציא את כול הקוצים הקטנטנים שנשארו.
אופן הכנת המילוי
לערבב את כול חומרי המילוי לאחר כ-10 דקות שנספגו הטעמים.
לשים כפית מלאה על סרדין אחד ולהניח מעליו סרדין שני, להדק היטב,

לצפות בקמח משני הצדדים לטבול בביצה, להכניס לשמן עמוק וחם.


הערה: רצוי לשחק מעט עם האש, פעם גבוה ופעם נמוך טיגון ארוך ואיטי, על-מנת שהקוצים הקטנטנים שנותרו יקבלו קרנצ'יות.
להוציא מהשמן ולעטוף כול סרדין בנייר סופג כפול.

0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על תגובתכם

Facebook

שלום לכולם,ברוכים הבאים לאתר המתחדש שלי

בקרוב באתר ערוץ YOUTUBEלצפייה באופן ההכנת המתכונים, טיפים ועוד

עקב בקשות רבות נוסיף תפריט ממגוון המתכונים באתר למשלוח והסעדה

בקרוב מתכונים חדשים

עקב החידוש יתכנו שיבושים איתכם הסליחה

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons