יום חמישי, 13 ביוני 2013

מֶרְגַז -נקניקיות מהמטבח הטריפולטאי

נקניקיה מיובשת של יהודי לוב מתכון שאבי עליו השלום נהג להכין.
   







ללקק את האצבעות, הטעם שנשאר בפה מחכה לעוד תיאור: http://www.or-shalom.org.il/images/pixel.gif
מרגז אחד המאכלים האהובים עלי וקשה להכין אותם היום לא תמצא מעיים ,זה מצרך נדיר
רק עם אתה חבר של הקצב וקשר מיוחד הניתן להשיג מעט..
 זיכרונות  הילדות –תמונת  חבלי כביסה,מלאים בנקניקיות מי שמסתכל מרחוק חושב שורת עכברים.
התפקיד שלנו כילדים לשמור ששום חתול חצוף לא יטעם מהנקניקיות ולהציל את המרגז גאווה על החבל מתייבש לו באיטיות ומחכה לרגע להגיע לצלחת החביתה או השקשוקה

המצרכים:

500ק"ג בשר טחון (הודו או בקר)
100 שומן כבש טחון
1 כף תבלין כמון מתוק  (שומר טחון)
חצי כף מלח
3 כפות שמן
1/2 ראש שום כתוש
חצי ק"ג מעיים בקר נקיים (אצל הקצב ניתן למצוא סינטטי)
חוט לקשירה
אופן ההכנה:
להכניס לכלי עמוק את הבשר הטחון, התבלינים, המלח, השום והשמן ולערבב היטב.
להכשיר את המעיים, לנקות היטב מבפנים ומבחוץ ולשטוף מספר פעמים.
למלא את המעיים בתערובת הבשר הטחון. בעזרת מכונת בשר שבראש מחברים משפך.
ולתוך דוחפים את המעיים ממלא וקושרים כל כמה ס"מ באמצעות החוט, למלא ולקשור שוב.
לתלות את הנקניק בשמש ליומיים עד שיתייבש.

את המרגז אפשר לאכול כנקניק לכל דבר, או כפי שנהגו יהודי לוב ביום המימונה, לחתוך לקוביות קטנות ולטגן יחד עם ביצה, חביתה ריחנית, או בתוך טבחה. אפשר לטגן מעט ולהכין שקשוקה .
הדרך הנפוצה היום אצל הרבה זה על האש אבל בכל דרך שנעשה אותו זה טעים.


בתיאבון.








מרגז מיובש
את המרגז אפשר לאכול כנקניק לכל דבר, או כפי שנהגו יהודי לוב ביום המימונה, לחתוך לקוביות קטנות ולטגן יחד עם ביצה, חביתה ריחנית, או בתוך טבחה. אפשר לטגן מעט ולהכין שקשוקה .
הדרך הנפוצה היום אצל הרבה זה על האש אבל בכל דרך שנעשה אותו זה טעים.



בתיאבון.

0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על תגובתכם

Facebook

שלום לכולם,ברוכים הבאים לאתר המתחדש שלי

בקרוב באתר ערוץ YOUTUBEלצפייה באופן ההכנת המתכונים, טיפים ועוד

עקב בקשות רבות נוסיף תפריט ממגוון המתכונים באתר למשלוח והסעדה

בקרוב מתכונים חדשים

עקב החידוש יתכנו שיבושים איתכם הסליחה

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons