יום שלישי, 27 בספטמבר 2011

מטבוחה


מצרכים
2 קופסאות גדולות עגבניות מרוסקות

 5
פלפלים גמבה אדומה  קלויים קלופים
2 פלפל חריף ירוק קלויים קלופים
1 ראש שום
1 כוס שמן
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף פפריקה חריפה

אופן הכנה
:
את העגבניות שופכים לסיר חותכים את בשום ומוסיפים לעגבניות.
חותכים את הפלפלים החריפים הקלויים לרצועות קטנות.
את הפלפל האדום לחתוך לקוביות קטנות.להוסיף לעגבניות.
מוסיפים את המלח והסוכר(הסוכר בכדי לשבור את טעם הקופסת שימורים לאיזון החומציות
מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה מתמדת את המטבוחה עושים כמו ריבה
להביא לרתיחה תוך בחישה מתמדת, מטבוחה עושים כמו ריבה
אחרי הרתיחה מנמיכים את הלהבה ,לא מכסים את הסיר 20 דקות ומידי פעם בוחשים,
בקערה מערבבים את השמן והפפריקה המתוקה והפפריקה החריפה.
נוצר שמן אדום מוסיפים למטבוחה ולהמשיך לבשל עד לבשלת מטבוחה כמו ריבה..

טיפ
הסוד של מטבוחה טובה הוא בישול איטי,  מבשלים כמו ריבה.  הסוד הוא בשמן האדום שמלבד זה
שהוא נותן צבע מדהים למטבוחה
הוא בעצם משמר את המטבוחה להמון זמן,לא לוותר על קליית הפלפלים הוא יצר טעם
שונה מהטיגון.. הכלי זכוכית תורם לאריכות חיים וטריות,
 כי זכוכית מתקררת מאד במקרר, וכך המטבוחה מקוררת אקסטרה. חשוב לבשל לאט והרבה . לא לחרוך. אפשר להשתמש בדסקית למניעת חריכה.
כשמגישים מהכלי המרכזי, מעבירים לכלי קטן יותר,ומשתדלים להגיש  בלי השמן. השמן יישאר לכיסוי המטבוחה מלמעלה.
כשמכינים שקשוקה, לוקחים את המטבוחה יחד עם השמן , מחממים משטחים את המטבוחה על המחבת,יוצרים חללים לביצה, שוברים ביצה למעלה, בכמה מקומות, מכסים. והנה שקשוקה.

מתכון נוסף למטבוחה

מצרכים
10 עגבניות קלופות וחתוכות לריבועים קטנים.
2 פלפלים אדום מתוק חתוך  לריבועים.
1 פלפל חריף חתוך לריבועים
כפית פפריקה
5-6 שיני שום כתוש
1/4 כוס שמן
מלח לפי הטעם


אופן ההכנה
מאדים בסיר על אש בינונית את העגבניות
והפלפלים- כחצי שעה.מוסיפים את השום הכתוש ואת התבלינים.
ללא השמן.
מערבבים ומאדים עוד כרבע שעה עד שבסיר כמעט ולא נשארים נוזלים..
בשלב הסופי- מוסיפים את השמן ומערבבים
לעוד 10 דקות.
בתאבון

0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על תגובתכם

Facebook

שלום לכולם,ברוכים הבאים לאתר המתחדש שלי

בקרוב באתר ערוץ YOUTUBEלצפייה באופן ההכנת המתכונים, טיפים ועוד

עקב בקשות רבות נוסיף תפריט ממגוון המתכונים באתר למשלוח והסעדה

בקרוב מתכונים חדשים

עקב החידוש יתכנו שיבושים איתכם הסליחה

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons