יום שלישי, 30 באפריל 2013

פלפלים ממולא בירק-ממולאים












המצרכים
10-12 פלפלים בינוניים
1/2 חבילה כוסברה
1/2 חבילה פטרוזיליה
2 עגבניות
1 בצל גדול
2 סלסלות  פטריות טריות
2 ביצים-{לאוהבי הגבינות אפשר להחליף ב150 גרם גבינה צהובה}
1 כוס אורז
מעט אגוז מוסקט
1/2 כף מלח
1/2 כף פלפל לבן
מצרכים לרוטב
1-1/2 כף רסק עגבניות
1/2 כף פפריקה
מלח 3 כפות מיץ לימון
6 שיני שום











אופן ההכנה
קוצצים את הכוסברה, פטרוזיליה, הפטריות הטריות ,העגבניות והבצל דק ,כמו לסלט קצוץ.
בקערה מוסיפים את כל הירקות הקצוצים ואת כוס האורז השטוף.
מערבבים מוסיפים את התיבול והביצים.
מורידים לפלפלים את החלק העליון עם הגבעול ולא זורקים
מרוקנים מזרעים וממלאים בתערובת הירקות המוכנה לתוך הפלפלים.
מסדרים בסיר שטוח את כל הפלפלים ומחזירים את החלק העליון בחזרה.
 בקערה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב יחד עם 2 עד2-1/2כוסות מים ,
יוצקים לתוך הסיר עם הפלפלים מכסים במכסה ומביאים לידי רתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים 

קבב בציפוי עלי גפן



 











מצרכים
15-20 עלי גפן לציפוי הקבב
600 גרם בקר טחון
100 גרם שומן כבש טחון
{למי שלא אוהב שומן כבש אפשר שומן עוף)
1 בצל בינוני מגורד סחוט מנוזלים
1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה
1/2 חבילה נענע קצוצה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל  שחור גרוס
3 שיני שום כתושים
אופן ההכנה
 לערבב את כל מרכיבי הקבב  יחד ,ללוש היטב  את הבשר עם כל המצרכים.
מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים למיצוי טעמים.
משמנים קלות את הידיים בכדי שקציצות הקבב לא ידבקו לנו.
יצורים כדורים קטנים ובכף היד משטחים את כדורי הבשר ,
לעטוף קציצת הבשר בעלי הגפן.
לסדר במגש ולהניח על המנגל כאשר החלק של העלי הפתוח כלפי מטה.

תפוחי אדמה מילוי בשר











הפעם החלטתי ללכת לפי הדרישה המיוחדת שהבת שלי המקסימה רוצה
היא רוצה תפוחי אדמה   במילוי בשר  בלי ירקות בצלחת.....
אבל בצורת סירה  לא מטוגן ורוטב אדום ,ילדים, ילדים, מה לא עושים לרצות אותם.
לכן הכנתי לה סירות תפוחי אדמה במילוי בשר .
מתכון קל להכנה טעים ,ואני יודעת בלב שקט שהילדה תסיים את הצלחת.
אין צורך לשמוע "לא ...אמא למה יש ירקות בצלחת,לא פלפל ,לא בצל כלום.
מי לא מכיר את הבעיה עם הבררנות של הילדים  באוכל .
וכל העניין לשתף אותם בעשייה ,לא יזיק לתת להם קולפן לקלף את תפוחי האדמה.
המצרכים למילוי תפו"א
10 תפוחי אדמה בינוניים
500 גרם בקר טחון
3 גבעולי כרפס
1 בצל
1 עגבניה גדולה
1/2 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף תבלין קציצות
 1/2 כף מלח
מצרכים לרוטב
1-1/2 כפות רסק עגבניות
 1/2 כף פפריקה מתוקה
1/4 כף מלח
4 כפות שמן
בצל קצוץ
1 עגבנייה מגורדת
2-1/2 כוסות מים
אופן ההכנה
 במעבד מזון לטחון יחד את הירקות- 1 עגבנייה ,1 בצל, 3 גבעולי כרפס,1 תפוח אדמה קטן.
לערבב בקערה את הבשר יחד את הירקות הטחונים ,תבלין הקציצות והמלח.
את תפוחי האדמה לקלף ובעזרת כף לרוקן את לב תפוח האדמה ,כך שנוצר מן כוס.
למלא את פנים תפוח האדמה במלית הבשר ולסדר בסיר שטוחה,
לישר את התחתית תפוחי האדמה בכדי  שלא יזוז.את שאריות תפוח האדמה להוסיף לסיר.
להוסיף את כל מרכיבי הרוטב להביא לידי רתיחה ולהנמיך את הלהבה.
להמשיך לבשל 40 דקות 

חזה עוף במילוי תפוחי אדמה

















מצרכים
1 כוס גרגירי חומוס מורתחים
1 בצל קצוף דק
2 חזה  עוף פרוסים לרצועות ארוכות.
1 כף בזיליקום טחון
1/4 כף פלפל אדום מתוק גרוס
1/4 כף כורכום
1/2 כף מלח
3 תפוחי אדמה ירושלמי פרוסים לרצועות שלוקים 5 דקות במים רותחים.
3 כפות שמן קנולה








אופן ההכנה
 בסיר שטוח לטגן את הבצל עד לקבלת גוון שקוף.
להוסיף לסיר את גרגירי  החומוס 1 כוס מים להרתיח 10 דקות.
את רצועות החזה עוף לגלגל על חתיכת תפוחי אדמה הירושלמי.
ואת החלק הפתוח של חזה העוף להניח קלפי מטה תחתית הסיר.
לסדר את כל גלילי העוף בסיר .
מוסיפים בקערה 1עד 1-1/2כוסת מים להוסיף את כל יתר המרכבים לקערה לערבב 
לשפוך מעל החזה העוף לכסות במכסה ולבשל 35 דקות,

שקדי עגל ברוטב יין


מתכון קל להכנה וטעים ליד כוס יין לבן וצנים של באגט
בפעם הראשונה שהכנתי אותו לא עמדתי בפיתוי וחיסלתי חצי סיר.

מצרכים
500 גרם שקדי עגל
1/2 כוס יין לבן
 1 בצל בינוני קצוץ
1/4 כפית כורכום
מלח
פלפל לבן
מעט שמן
אופן ההכנה
פורסים את הבצל לרצועות מטגנים  מעט עד לשינוי צבע זהירות לא לשרוף.
חותכים את השקדים לקוביות שוטפים היטב, ומטגנים עם הבצל 7-10  דקות.
מוסיפים את היין והתבלינים מכסים ומבשלים 30 דקות נוספות על להבה נמוכה.

חזה אווז ברוטב תות










מצרכים
1 חזה אווז עם העור
10 שיני שום שלמים
3 גבעולי תימין מפוררים.
מלח גס
 פלפל שחור גרוס
4 כפות קונפיטורה תות

















אופן ההכנה
חורצים 3 פסים בעזרת סכין על חזה האווז בצד העור.
במחבט מטגנים את חזה האווז מצד העור 15-20  דקות יחד עם שיני השום השלמים.  
הופכים את חזה האווז לצד שני  ומטגנים 8 דקות .
מוציאם את חזה האווז לצלחת .
את הקונפיטורה יוצקים לתוך המחבט שטיגנו בו את חזה האווז עוד 5 דקות.
בכדי לשלב את הטעמים את הטעמים של החזה  ברוטב .
יוצקים מעל החזה ומגישים עם רוטב תות.
בתאבון.

Facebook

שלום לכולם,ברוכים הבאים לאתר המתחדש שלי

בקרוב באתר ערוץ YOUTUBEלצפייה באופן ההכנת המתכונים, טיפים ועוד

עקב בקשות רבות נוסיף תפריט ממגוון המתכונים באתר למשלוח והסעדה

בקרוב מתכונים חדשים

עקב החידוש יתכנו שיבושים איתכם הסליחה

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons