מרק חרירה
חרירה - מרק המרוקני
המרק הזה מזכיר לי את החורף ,מתכרבלים מתחת לשמיכה .
הקור חודר לעצמות לא רוצים לזוז משהו חם ועשיר .
הגשם מכה בתריסים הריח של המרק כך פותחים את החורף.
מרק סמיך ועשיר ,ליד כיכר לחם שחור זה פשוט נורא טעים.
בתאבון
מצרכים
1/2 ק"ג בשר בקר חתוך
קוביות עם מעט שומן(אפשר גם עוף במקום או בלי בשר .)
2 עצמות מוח (לא חובה)
1 כוס עדשים חומות
1 כוס גרגירי חומוס מושרים ללילה במים ומסוננים
1 לימון סחוט
1 כוס אטריות דקות
2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
4 גבעולי כרפס עם העלים
1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה
1/2חבילה כוסברה קצוצה
2 גזרים קצוצים
2 בצלים קצוצים
1/2 כפית כורכום
1/2 כף כמון
1/2 כף כמון
1 כף שטוח המלח
1/3 כף פלפל לבן
2 ליטר מים
2 כפות קמח.
הכנה:
שמים מים בסיר עם הבשר, חומוס ועדשים ומרתיחים.
מוסיפים עגבניות, בצל גזר וכרפס + תבלינים ומבשלים כשעה וחצי עד
שעתיים.
כאשר מכינים מרק בלי בשר את המרק מבשלים 1/2 שעה .
בקערה מדללים קמח בכוס מים ומוסיפים לסיר תוך ערבוב מתמיד. מוסיפים
אטריות, כוסברה, פטרוזיליה ולימון וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה על תגובתכם