סלונה דג בנוסח עיראק
מי אמר שלעיקרים אין סוג של החריימה.
טוב זה שונה לא חריף אבל תמיד אפשר להוסיף פלפל.
הטעמים משהו שונה קצת, ולוקחת אותנו לכיוון אחר.
מצרכים
1/2 כף
כורכום
1/2 כף
פפריקה מתוק
1/2
לימון סחוט
1/2 כפית
פלפל שחור
קורט מלח
כף סוכר
1/2 כף כמון
2
בצלים גדולים
4
עגבניות
1 כף רסק
עגבניות
2 כפות
שמן
1/2
ק"ג קרפיון פרוס
אופן
הכנה
משרים את
הדג במים מלח ולימון כשעה,חותכים את הבצל לטבעות ומטגנים עד הזהבה.
פורסים
את העגבניות לפרוסות בעובי 1 סנטימטר.
מסדרים
בתבנית או סיר את העגבניות הבצל מעל ואת חתיכות הדג.
את הרוטב
בקערה מוזרים כוס מים עם יתר התבלינים ומוזגים מעל הדגים.
מבשלים
או אופים בתנור כ 40 דקות. אני אישית אוהבת אותו אפוי ולא מבושל.
בתאבון
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה על תגובתכם