יום שבת, 13 בדצמבר 2014

עמבה

























עמבה לימון מהמטבח העירקאי
עמבה ,נהוג לחשוב שעמבה זה רק מנגו, אבל אפשר גם אחרת בעונת החורף עץ הלימון מפוצץ בלימונים.
ובשבת בבקור השולחן ערוך ביצים,סלט ירקות, טחינה,חומוס,וחסר לפיתה סביח רק עמבה .
והרי לכם מתכון עמבה לימון מהיר וקל  להכנה, תוך מספר ימים בלבד והעמבה מוכנה ..
מכינים צנצנות ומחלקים לקרובים .


המצרכים:

 7 -לימונים גדולים
150- גרם תבלין עמבה ערקאי.
2 -כפות שטוחות מלח
1-1.1/2 ליטר מים























אופן ההכנה :

קולפים את הלימונים מהקליפה הצהובה ,חוצים את הלימון לאורכו ופורסים פרוסות דקות ככל האפשר.
מניחים את פרוסות הלימון בקערה ,מוסיפים את המלח ,ותבלין העמבה ומערבבים היטב,
מוסיפים את המים עד לכיסוי כל הלימון מערבבים שוב עד להמסת כל התבלין ,מניחים בצד כשעה .
הבלילה מתקשה מוסיפים עוד מעט מים ומניחים על השיש עד למחרת.
במידה והעמבה קשה מידי ,מדללים עם מעט מים ומעבירים לצנצנת זכוכית ולמקרר.























לאחר מנוחה של יום שלם ,כך נראת העמבה סמיכה ומחכה רק לצנצנות.

0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על תגובתכם

Facebook

שלום לכולם,ברוכים הבאים לאתר המתחדש שלי

בקרוב באתר ערוץ YOUTUBEלצפייה באופן ההכנת המתכונים, טיפים ועוד

עקב בקשות רבות נוסיף תפריט ממגוון המתכונים באתר למשלוח והסעדה

בקרוב מתכונים חדשים

עקב החידוש יתכנו שיבושים איתכם הסליחה

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons