הפעם החלטתי ללכת לפי הדרישה המיוחדת שהבת שלי המקסימה רוצה
היא רוצה תפוחי אדמה במילוי
בשר בלי ירקות בצלחת.....
אבל בצורת סירה לא מטוגן
ורוטב אדום ,ילדים, ילדים, מה לא עושים לרצות אותם.
לכן הכנתי לה סירות תפוחי אדמה במילוי בשר .
מתכון קל להכנה טעים ,ואני יודעת בלב שקט שהילדה תסיים את הצלחת.
אין צורך לשמוע "לא ...אמא למה יש ירקות בצלחת,לא פלפל ,לא בצל
כלום.
מי לא מכיר את הבעיה עם הבררנות של הילדים באוכל .
וכל העניין לשתף אותם בעשייה ,לא יזיק לתת להם קולפן לקלף את תפוחי
האדמה.
המצרכים למילוי תפו"א
10 תפוחי אדמה בינוניים
500 גרם בקר טחון
3 גבעולי כרפס
1 בצל
1 עגבניה גדולה
1/2 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף תבלין קציצות
1/2 כף מלח
מצרכים לרוטב
1-1/2 כפות רסק עגבניות
1/2 כף פפריקה מתוקה
1/4 כף מלח
4 כפות שמן
בצל קצוץ
1 עגבנייה מגורדת
2-1/2 כוסות מים
אופן ההכנה
במעבד מזון לטחון יחד את
הירקות- 1 עגבנייה ,1 בצל, 3 גבעולי כרפס,1 תפוח אדמה קטן.
לערבב בקערה את הבשר יחד את הירקות הטחונים ,תבלין הקציצות והמלח.
את תפוחי האדמה לקלף ובעזרת כף לרוקן את לב תפוח האדמה ,כך שנוצר מן
כוס.
למלא את פנים תפוח האדמה במלית הבשר ולסדר בסיר שטוחה,
לישר את התחתית תפוחי האדמה בכדי
שלא יזוז.את שאריות תפוח האדמה להוסיף לסיר.
להוסיף את כל מרכיבי הרוטב להביא לידי רתיחה ולהנמיך את הלהבה.
להמשיך
לבשל 40 דקות
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה על תגובתכם