מצרכים לחצילים
10 חצילים קטנים
500 גרם בקר טחון או עוף
1 בצל בינוני קצוץ
3 גבעולי בזיליקום קצוץ
1 גבעול תימין קצוץ
מלח פלפל שחור
מצרכים לבצק
500 גרם קמח מנופה
1כפית שמרית
1 כפית בהריון סוכר
1 כפית שטוחה מלח
1/4 כוס שמן1
כף שומשום
אופן ההכנה הבצק
מערבבים את כל המרכיבים היבשים יחד.
מוסיפים את הנוזלים לשים עד לקבלת בצד אחיד ,מניחים בצד לתפיחה.
ומתחילים בהכנת המילוי,ברגע שהבצק הכפיל את עצמו לשים שוב ,
יוצרים כדורים קטנים בגודל כדור טניס מניחים על משטח.
אופן הכנת המילוי
קולפים את החצילים ומשאירים את הגבעול
חורצים באמצע החציל פתח כמו סנדוויץ'.
מטגנים היטב מכל הצדדים ומניחים מעל נייר סופג בצד.
מטגנים את הבצל עד לקבלת צבע זהב,
מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עד שהבשר מתפורר ומשנה את צבעו.
מוסיפים את יתר המרכיבים וממשיכים לטגן עוד מספר דקות .מניחים
בצד להתקרר .
שלב הרכבת הלחמנייה
ממלאים בתוך החציל ממלית הבשר ,
לוקחים כדור בצק בעזרת האצבעות פותחים כמו בצק לפיתה .
במרכז מניחים את החציל ובעדינות עוטפים את החציל בבצק
ומשאירים את הגבעול מציץ
מניחים על תבנית איפה מורחים ביצה ושומשום
אופים בתנור בחום 190 מעלות
כ-20 דקות או עד לקבלת צבע זהוב.
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה על תגובתכם