מצרכים
2 ק"ג נתח אנטריקוט או צלי
לתחמיץ
6 כפות סוכר חום
6 כפות מלח גס
2 כפות פלפל גרוס
3 עלי דפנה
1/4 כןס שמן זית
1/4 כוס חומץ בן יין
1/2 כוס יין אדום יבש
1 כף גרגירי חרדל
אופן הכנה
דוקרים את נתח הבשר במזלג כמה שיותר,כדי לאפשר את חדירת תחמיץ.
מערבבים את כל החומרים מורחים ומשפשפים את נתח הבשר ,
מניחים את נתח הבשר בכלי עם כל נוזלי התחמיץ ומעל מניחים קרש חיתוך,
או צלחת כבדה בכדי ללחוץ על נתח הבשר.
משאירם את נתח הבשר שבוע במקרר, ומידי יום הופכים צד.
מוצאים ושוטפים את נתחח הבשר בהרבה מים.
1- אפשר לאפות בכלי אפיה בתוספת כוס מים אוטמים
אופים 160 מעלות במשך שעה
2- אפשרות נוספת שמים את נתח הבשר בסיר מוסיפים
2 כוסות מים מכסים ומרתיחים במשך שעתיים
אפשר להגי את נתח הבשר חם ולפרוס פרוסות בעובי 1/2 ס"מ
בתוספת תפוחי אדמה,מלפפונים כבושים ,כרוב כבוש, חרדל ,מיונז.
חזרת
הכי נ הדר זה לקחת כיכר לחם כהה לפרוס פרוסות דקות ,
רבה חסה מלפפון כבוש מיונז חרדל
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה על תגובתכם