גפילטע
פיש- קציצות דג
גפילטע פיש הוא קציצת דג טחון, הנפוץ בעיקר בקרב יהדות אשכנז,
מגישים לרוב בחגים ושבתות .
ה"גפילטע פיש" הוא קרפיון טחון
המבושל עם: בצל, פלפל שחור, מלח ולעתים גם סוכר.
כן נוהגים להגיש את הגפילטע פיש בצירוף
ציר הדגים, חזרת, גזר ויין לבן.
מצרכים לקציצות
500 גרם דג קרפיון או טחון
1בצלים בינוניים
1ביצים קשות
1 ביצים רכות
1/2 כוס פירורי לחם או קמח מצה
מעט פלפל שחור טחון
1/4 כפית מלח
2 כפות סוכר
מצרכים לציר
ראש קרפיון
3 כוסות מים
2 בצלים חתוכים לרצועות
2 גזרים שטופים וחתוכים לעיגולים
3 כפות סוכר
כפית מלח
1/4פלפל לבן לפי הטעם
אופן ההכנה
טוחנים היטב את הדג(אפשר לקנות מוכן
טחון) מוסיפים את הביצה , פירורי לחם
סוכר, מלח, פלפל ,בצלים ביצה קשה(הבצל
וביצה קשה מגורדים בפומפייה)
מערבבים את הבלילה היטב.
מערבבים את הבלילה היטב.
לאחר שמתקבלת עיסה אחידה מכינים את הקציצות
בגודל הרצוי לנו.
בסיר מביאים לרתיחה את כל מרכיבי הציר.
מוסיפים לציר את הקציצות בעדינות וממשיכים לבשל
כשעה וחצי על אש נמוכה.
לאחר הבישול מניחים בצד להתקרר ומעבירים
למקרר בכלי מכוסה למשך לילה שלם.
מגישים כל קציצה עם מעט מהג’ל שנוצר מהציר
ופרוסת גזר.
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה על תגובתכם