סרדינים מז'וז'ין הם ללא ספק כוכבי על, בכל האירועים המסורתיים של בני העדה המרוקאית,
המתכון מיועד לבשלנים שאוהבים להשקיע ולא מתעצלים.
סרדינים ממולאים (במרוקאית הם נקראים מזוזין - דהיינו נשואים)
18 סרדינים (קילו ורבע בערך)
מצרכים למילוי
1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
1/2 חבילת כוסברה קצוצה
13 שיני שום גדולים כתושים
2 כפות אריסה ביתית (רצוי חריפה מעט)
כפית כמון
4 לימונים כבושים
מלח
1/4 כוס שמן
חומרים לציפוי:
קמח
2 ביצים טרופות
שמן לטיגון עמוק
אופן ניקוי הדגים:
לגרד עם סכין את הקשקשים היטב.
לחתוך את הראש, בזהירות להוציא את האידרה (עמוד שדרה) לכול אורך הדג.
לשים במסננת לפזר מעט מלח עבה, להשהות כ-1/2 שעה לשטוף היטב.
שלב אחרון, לקחת פינצטה ולהוציא את כול הקוצים הקטנטנים שנשארו.
אופן הכנת המילוי
לערבב את כול חומרי המילוי לאחר כ-10 דקות שנספגו הטעמים.
לשים כפית מלאה על סרדין אחד ולהניח מעליו סרדין שני, להדק היטב,
לצפות בקמח משני הצדדים לטבול בביצה, להכניס לשמן עמוק וחם.
הערה: רצוי לשחק מעט עם האש, פעם גבוה ופעם נמוך טיגון ארוך ואיטי, על-מנת שהקוצים הקטנטנים שנותרו יקבלו קרנצ'יות.
להוציא מהשמן ולעטוף כול סרדין בנייר סופג כפול.
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה על תגובתכם