1 ק"ג חבושים
3/4 ק"ג סוכר– (3 כוסות)
3 כוסות מים
מיץ 1/2לימון קטן
3 מקלות קינמון
4 נעצי ציפורן
אופן ההכנה
מנקים ושוטפים היטב את קליפת החבושים. פורסים את החבושים לפרוסות בעובי 1 -2 ס"מ. מרחיקים את הליבה והחרצנים ומניחים בסיר עם מים לכמה מבשלים חצי שעה כדי לרכך את החבושים .מסננים את המים מהחבושים.
ומניחים בסיר רחב וגדול שמים את הסוכר, מיץ הלימון והחבושים , ומבשלים על להבה בינונית עד
לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית גבוהה כשעה, עד שהחבושים רכים וזהובים. אם מעוניינים בריבה צמיגית ושחומה יותר, ממשיכים לבשל בסיר לא מכוסה עוד כ-1/2 1 שעות. מצננים ומאחסנים בצנצנת.
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה על תגובתכם