לא תמיד יש לנו זמן לאפות עוגה ,המחשבה של ההכנה פשוט גורמת לנו לוותר .
עוגת תפוחים קלה להכנה וטעימה ,לא צריך להיות אופה מקצועי בכדי להגיש את העוגה .
הקלילות בהכנה נותת לי רעיון לשנות את הפרי לפי הטעם שלנו לאפרסק או אגסים.
או פשוט להכין מספר עוגות .
עוגת תפוחים
המצרכים
6 ביצים
1-1/4 כוס סוכר
1/3 כף קינמון
6 תפוחי עץ
1 כוס קמח תופח
1/2 כוס אגוזי מלך
1/4 כוס צימוקים-לא חייב
אופן הכנה
שלב ראשון- קולפים 3 תפוחי עץ ופורסים לפלחים, לוקחים תבנית אפיה עגולה,
מפזרים בתחתית התבנית 2 כפות סוכר ומעל מסדרים את התפוחים ,ומפזרים מעל התפוחים עוד 2 כפות סוכר.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות,עד שהסוכר נמס ומקבל גוון צהוב.
שלב שני- מקציפים את הביצים, חלבון וחלמון יחד ומוסיפים את כוס הסוכר עד לקבלת קציפה האוורירית.
קולפים את יתר התפוחים וחותכים לקוביות קטנות כמו לסלט,מוסיפים לקציפת הביצים יחד עם אגוזי המלך,
הקמח,והקינמון,(צימוקים עם רוצים)מקפלים את כל החמרים יחד עד לקבלת עיסה אחידה .
מוציאים מהתנור את תבנית האפייה עם תפוחי העץ והסוכר בזהירות לא לקבל כוויה.
מוסיפים מעל התפוחים את עיסת העוגה ואופים כ35 דקות או עד לקבלת צבע חום.
להוציא מהתנור ולקרר ,כאשר העוגה קרה הופכים את העוגה בצלחת הגשה כך שתחתית העוגה כלפי מעלה.
לפזר מעל מעט קינמון ואבקת סוכר ולהגיש.
בתאבון
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה על תגובתכם