פלפל ממולא
מצרכים לקציצת הבשר
7 יחידות גמבה אדומה גדולים .
1/2 ק"ג בשר טחון(עוף או בקר)
1 בצל גדול
1 תפוח אדמה
1/2 חבילת פטרוזיליה
1/2 חבילת כוסברה
1/2 כף מלח
1/2 כף תבלין קציצות
מצרכים לרוטב
3 כפות שמן
1-1/2 כפות רסק עגבניות
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה בשמן
1/2 כף מלח
1 גבעול כרפס קצוץ
אופן ההכנה
1-צולים את הפלפל האדום ומקלפים אותם מהקליפה.
פותחים את הפלפל לדף אחד גדול, ומחלקים כל פלפל לשלוש.
2-מתחילים בהכנת הבשר, את תפוח האדמה מקלפים ומגרדים בפומפייה.
גם את הבצל מקלפים ומגרדים בפומפייה,ואת הירק קוצצים דק.
בקערה מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצת בשר.
יוצרים קציצות מאורכות (כמו קבב קטן) ברוחב עלי הפלפל החתוך,ועוטפים כל קציצת בשר בעלי פלפל.
מניחים בסיר שטוח כאשר החלק הפתוח כלפי מטה בכדי שלא יפתח תוך כדי בישול.
מפזרים מעל את הכרפס הקצוץ,בקערה מערבבים כוס מים ואת כל מרכיבי הרוטב
שופכים מעל הפלפלים בעדינות ומוסיפים מים עד לכיסוי הפלפלים.
טיפ-אני מניחה צלחת שטוחה מעל הפלפלים בכדי למנוע מהפלפל להפתח בזמן הבישול.
להביא לידי רתיחה ולהנמיך,לבשל על להבה נמוכה כ40 דקות או עד לצמצום הרוטב.
אפשר להגיש ליד אורז או קוסקוס.
בתאבון
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה על תגובתכם