החורף התחיל ,הגשם נוקש על הגגות הבתים וריחות המטבח לא נותנים לנו לשכוח את החורף בחוץ.
זיכרונות ילדות תמיד מתעוררים עם ריחות האוכל .
לפת במילוי בשר
המצרכים למילוי
1/2 ק"ג בשר טחון
1 בצל בינוני מגורר
1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
1/2 כף מלח
1/2 כף בהרט לקציצות.
1-1/2 כפות פירורי לחם לא מתובל
המצרכים ללפת והרוטב
1-1/2 כפות רסק עגבניות
1/2 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף מלח
1 כף סוכר
3 גבעולי כרפס קצוצים.
1 בצל קצוץ
1/4 כוס שמן
12 לפתות בינוניים למילוי
אופן ההכנה
קלופים את הלפתות בעזרת כף ויצורים במרכז כל לפת חור כמו סירה ,
את שאריות הלפת שרוקנו לא זורקים,משתמשים בתחתית הסיר כבסיס ,
מניחים בתחתית הסיר את מה שרוקנו ,ליבת הלפת יחד עם הכרפס הקצוץ.
בקערה מערבבים את הבשר הבצל הקצוץ,הפטרוזיליה הקצוצה ,פירורי הלחם,מלח,בהרט.
מערבבים היטב ומתחילים בשלב המילוי .
לוקחים את הלפתות וממלאים בחור ברוקנו במרכז את הבשר,
מניחים בסיר שטוח מעל השאריות הלפת והכרפס.
מוסיפים את רסק עגבניות, הפפריקה המתוקה ,המלח, סוכר ,והשמן.
מוסיפים מים עד לכיסוי הלפתות מכסים במכסה מביאים לידי רתיחה.
מנמיכים את הלהבה מבשלים כ40 דקות נוספות .
אפשר להכין אורז כתוספת.
בתאבון
זיכרונות ילדות תמיד מתעוררים עם ריחות האוכל .
לפת במילוי בשר
המצרכים למילוי
1/2 ק"ג בשר טחון
1 בצל בינוני מגורר
1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
1/2 כף מלח
1/2 כף בהרט לקציצות.
1-1/2 כפות פירורי לחם לא מתובל
המצרכים ללפת והרוטב
1-1/2 כפות רסק עגבניות
1/2 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף מלח
1 כף סוכר
3 גבעולי כרפס קצוצים.
1 בצל קצוץ
1/4 כוס שמן
12 לפתות בינוניים למילוי
אופן ההכנה
קלופים את הלפתות בעזרת כף ויצורים במרכז כל לפת חור כמו סירה ,
את שאריות הלפת שרוקנו לא זורקים,משתמשים בתחתית הסיר כבסיס ,
מניחים בתחתית הסיר את מה שרוקנו ,ליבת הלפת יחד עם הכרפס הקצוץ.
בקערה מערבבים את הבשר הבצל הקצוץ,הפטרוזיליה הקצוצה ,פירורי הלחם,מלח,בהרט.
מערבבים היטב ומתחילים בשלב המילוי .
לוקחים את הלפתות וממלאים בחור ברוקנו במרכז את הבשר,
מניחים בסיר שטוח מעל השאריות הלפת והכרפס.
מוסיפים את רסק עגבניות, הפפריקה המתוקה ,המלח, סוכר ,והשמן.
מוסיפים מים עד לכיסוי הלפתות מכסים במכסה מביאים לידי רתיחה.
מנמיכים את הלהבה מבשלים כ40 דקות נוספות .
אפשר להכין אורז כתוספת.
בתאבון
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה על תגובתכם