יום שבת, 10 בינואר 2015

עסבנה

















עסבנה

המצרכים לעטיפת העסבנה הם:

סוג של מעיים כבש או בקר –מסראן ,בופחיץ (ואני מצאתי תחליף זמין יותר ,עור של עוף.)
בכל מרכול אפשר לבקש מהקצב  או בבית לבד להסיר את העור מהעוף,כל עור של ירך יכול
 להיות עסבנה .(העסבנה בתמונה מעור של עוף.)














המצרכים למילוי של העסבנה:

500 גרם בשר בקר או כבש קצוץ בסכין
500 גרם ריאות ,לב ומעט שומן קצוץ בסכין
2 בצלים גדולים קצוצים
6 שיני שום קצוצים
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1 כוס אורז
1 כף חראאור (תבלין מהמטבח הטריפולטאי לקציצות)
1 כף שטוחה מלח.

אופן ההכנה:

מערבבים את המלית בקערה ומתחילים במילוי עם אנחנו משתמשים במעיים
אין צורך לדחוס מאחר והאורז מתנפח בבישול וזה יפוצץ את המעיים














עם משתמשים בעור עוף מניחים במרכז חתיכת העוראת המילוי עוטפים היטב וקושרים בעזרת חוט תפירה.
בסיר ממלאים מים מביאים לידי רתיחה ומכניסים את העסבן בנפרד ומבשלים  כ-20 דקות.             מעבירים לסיר הטבחה, או מקפיאים חלק לפעם אחרת.


עוגת תפוחים



















לא תמיד יש לנו זמן לאפות עוגה ,המחשבה של ההכנה פשוט גורמת לנו לוותר .
עוגת תפוחים קלה להכנה וטעימה ,לא צריך להיות אופה מקצועי בכדי להגיש את העוגה .
הקלילות בהכנה נותת לי רעיון לשנות את הפרי לפי הטעם שלנו לאפרסק או אגסים.
או פשוט להכין מספר עוגות .

עוגת תפוחים

המצרכים 

6 ביצים
1-1/4 כוס סוכר
 1/3 כף קינמון
6 תפוחי עץ
1 כוס קמח תופח
1/2 כוס אגוזי מלך
1/4 כוס צימוקים-לא חייב

אופן הכנה 

שלב ראשון- קולפים 3 תפוחי עץ ופורסים לפלחים, לוקחים תבנית אפיה עגולה,
מפזרים בתחתית התבנית 2 כפות סוכר ומעל מסדרים את התפוחים ,ומפזרים מעל התפוחים עוד 2 כפות סוכר.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות,עד שהסוכר  נמס ומקבל גוון צהוב.

שלב שני- מקציפים את הביצים, חלבון וחלמון יחד ומוסיפים את כוס הסוכר עד לקבלת קציפה האוורירית.
קולפים את יתר התפוחים וחותכים לקוביות קטנות כמו לסלט,מוסיפים לקציפת הביצים יחד עם אגוזי המלך,
הקמח,והקינמון,(צימוקים עם רוצים)מקפלים את כל החמרים יחד עד לקבלת עיסה אחידה .
מוציאים מהתנור את תבנית האפייה עם תפוחי העץ והסוכר בזהירות לא לקבל כוויה.
מוסיפים מעל התפוחים את עיסת העוגה  ואופים כ35 דקות או עד לקבלת צבע חום.
להוציא מהתנור ולקרר ,כאשר העוגה קרה הופכים את העוגה בצלחת הגשה כך שתחתית העוגה כלפי מעלה.
לפזר מעל מעט קינמון ואבקת סוכר ולהגיש.
בתאבון

















                                                                                                                                                                     

יום שבת, 3 בינואר 2015

מקרונה-שורבה עם נקניקיות או עוף






















"שורבה" מקרונה עם נקניקיות בשביל הילדים ולנו זה עוף או דג
מי ששכח אך קוראים לספגטי  ברוטב עגבניות במטבח הטריפולטאי
זו פשוט תזכורת לימים של פעם מהמטבח של אמא וסבתא...
מאכל מהיר וקל הכנה ,

מצרכים
8 נקניקיות (אפשר להחליף בחתיכות עוף או דג)
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
1/2 כף פפריקה חריפה
1-1/2 כף רסק עגבניות
1 כף שטוחה מלח
4 כפות שמן 8 שיני שום
חבילת ספגטי חצי ירח
 אופן ההכנה
את הנקניקיות פורסים ומניחים  בסיר מטגנים עם  השמן  3-2 דקות
 (במידה והחלפים את הנקניקיות בעוף מבשלים 10 דקות).
מוסיפים את הפפריקה המתוקה והחריפה מערבבים מוסיפים את הרסק ,מלח וכוס מים.
מבשלים עוד 5 דקות ,מוסיפים מים מעל חצי סיר מביאים לידי רתיחה ,מוסיפים את הספגטי מכסים.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15-20 דקות או עד שהספגטי רך.
צריך להישאר רוטב בסיר





יום חמישי, 1 בינואר 2015

חזה עוף ברוטב לימון



















שניצלונים  זהובים ופריכים ברוטב לימון טעים מאוד ,קל ומהיר הכנה.

חזה עוף ברוטב לימון


מצרכים לחזה העוף בטמפורה :
2 חזה עוף שלמים
ו כוס קמח
1 ביצה
2/3 כוס בירה
1/2 כף מרק עוף
1/2 מלח
1 כף פטרוזיליה יבשה (לא חייב)

המצרכים לרוטב:
3 כפות סוכר
4 כפות דבש
1/2 לימון סחוט
1/2 כף מרק עוף
1כוס יין אפשר מים במקום
2 כפות קורנפלור.
אפשר להוסיף 3 כפות צ'ילי מתוק לצבע 

אופן הכנת הטמפורה:

בקערה מערבבים את כל מרכיבי הטמפורה ויוצרים בלילה סמיכה במידה והבלילה בצקית ,מוסיפים מעט מים .
את חזה העוף חותכים לקוביות קטנות ומוסיפים לתוך הבלילה,מערבבים את חזה העוף בבלילה .
מחממים מחבט עם שמן עמוק ומטגנים את קוביות חזה העוף עד לקבלת ציפוי זהוב.

אופן הכנת הרוטב

במחבט או סיר קטן שופכים את מיץ הלימון ,הדבש ,הסוכר. מרק העוף ומביאים לרתיחה.
בקערה מערבבים את היין או המים יחד עם הקורנפלור עד יצירת נוזל אחיד ללא גושים.
מוסיפים למיץ הלימון עם הדבש ומרתיחים 5 דקות עד לקבלת בלילה סמיכה.
מסדרים את השניצלים בצלחת יוצקים מעל רוטב ומקשטים עם עירית קצוצה.
בתאבון.



Facebook

שלום לכולם,ברוכים הבאים לאתר המתחדש שלי

בקרוב באתר ערוץ YOUTUBEלצפייה באופן ההכנת המתכונים, טיפים ועוד

עקב בקשות רבות נוסיף תפריט ממגוון המתכונים באתר למשלוח והסעדה

בקרוב מתכונים חדשים

עקב החידוש יתכנו שיבושים איתכם הסליחה

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons