יום שישי, 29 בנובמבר 2013

בשר ראש וגרגירי חומוס-מהמטבח המרוקאי


בשר ראש וגרגירי חומוס-מהמטבח המרוקאי












מצרכים
700 גרם בשר ראש
3 עלי דפנה
150 גרם גרגירי חומוס שה ושרו לילה לפני
6 פלפל אנגלי

לרוטב


2 ראשי שום קלופים
4 פלפלים מתוקים יבשים
3 פלפל צילי חריף
2 כפות פפריקה מתוקה בשמן
1/2 כף כמון
1/2 כף כורכום
חבילה כוסברה
1/2 כף מלח
אופן ההכנה
.לבשל את הבשר והחומוס במים עלי דפנה, פלפל אנגלי,על אש בנונית  כשעה
ולחתוך את הבשר לגודל של 2 ס”מ.מסננים ושומרים להמשך
מחממים סיר עם שמן ומטגנים את השום קלות. 
מוסיפים פלפלים חריפים ומתוקים, פפריקה, כורכום וכמון

מוסיפים את הבשר, גרגירי החומוס המבושלים והכוסברה.
מתבלים במלח ופלפל ו3 כוסות מים
מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה ממשיכים לבשל 45 עד שעה בלהבה נמוכה 
 שהבשר רך והרוטב  סמיך.









בתאבון.

פחזניות במילוי כבד


פחזניות במילוי כבד


מצרכים
1  כוס מים
 50
גר מרגרינה
1
 שקית אבקת אפייה
1
 כף אבקת סוכר
1
 כוס קמח
4
 ביצים
קרם למילוי לפי הטעם

אופן ההכנה
 
יוצקים לסיר מים ומרגרינה, מחממים תוך כדי ערבוב עד להמסת המרגרינה.
מוסיפים אבקת אפייה ואבקת סוכר ומערבבים היטב. מנמיכים את האש,                
מוסיפים קמח וממשיכים לערבב עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים                                          
והתנתקות הבצק מדפנות הקערה
מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר  מעבירים למיקסר עם וו לישה.
מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי ערבוב.
מרפדים תבנית בנייר אפייה, יוצקים את הבלילה לתוך שק זילוף  ומזליפים עיגולים.
אופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להזהבה.                                                  
מצננים וחוצים כל פחזניה לרוחב ,ממלאים את הפחזניה במלית הכבד.                                       

מצרכים לכבד
500 גרם כבד {צלוי  מעט מטעמי כשרות}
3 בצלים
1/2 כוס שמן
2 ביצים קשות
1/4 כוס יין אדום
מלח ,פלפל שחור
אופן ההכנה
על רשת צליה צולים  מעט את הכבדים מטעמי כשרות ומניחים בצד.
את הבצל חותכים לרצועות דקות ומטגנים במחבט עם השמן
עד לשינוי צבע הבצל לשקוף מוסיפים את הכבדים.
מטגנים את הכבדים היטב מכל צד ,מוסיפים את היין מתבלים מלח ופלפל .
 מכסים את המחבט ומבשלים 10 דקות נוספות ומורדים מהאש.
 קוצצים את הכבד יחד עם הבצל קצוץ דק עד לקבלת ממרח,
במגרדת מגרדים את הביצים הקשות מערבבים יחד עם הכבד.
 פותחים את הפחזניות וממלאים בממרח הכבד וסוגרים.
אפשר להגיש לצד רוטב פטריות או רוטב בצל
מצרכים רוטב בצל פטריות
1 בצל קצוץ
3 כפות שמן
10 פטריות קצוצות
1 כף סויה
מלח פלפל ומעט מרק עוף
1 כוס מים
1/2 כף קמח









אופן הכנת הרוטב
 מטגנים את הבצל עד שיזהיב מוסיפים את הפטריות יחד.
מוסיפים את הסויה המלח הפלפל ומרק העוף.
מערבבים את כוס המים והקמח היטב שלא יהיו גושים
מוסיפים למחבט מביאים לידי רתיחה ומכבים.

אפשר לוותר על הפטריות ולהשאיר רק בצל.

גזר ממולא בשר ברוטב פיקנטי-ממולאים




גזר ממולא בשר ברוטב פיקנטי





המרכיבים

10-12 גזרים קלופים וחתוכים לשלוש
1 כוס אורז
1/2 ק"ג בקר טחון
1/2ק"ג עוף טחון
2 בצל קצוץ דק
1/2 חב` כוסברה קצוצה דק דק
1/2 חב` פטרוזיליה קצוצה דק דק
1 כף שטוחה מלח
1 כף שטוחה בהרט
4 שיני שום כתושים
1/2 כף פפריקה מתוקה
1 ביצים

מרכיבים לרוטב
4 עגבניות מגורדות
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
4-5 שיני שום קצוצות
2 כפות שמן זית
1/4 כפית סוכר
2 כוס מים
1 כף רסק עגבניות
2 גבעולי כרפס קצוצים
מלח פלפל שחור
1 גבעול בזיליקום קצוף

אופן ההכנה
לתוך קערה להכניס את הבשר הטחון עם כל שאר החומרים למלית
וללוש ביד לתערובת אחידה. מרוקנים את תוכן הגזרים בעדינות .
















טיפ –אפשר לחתוך את הגזרים בגודל של כ 4 ס"מ להרתיח 10 דקות במים                         
         לקרר ולרוקן את התוכן בעדינות  .                                                                                                  
 את תוכן הגזר אפשר להשתמש בתחתית הסיר ומעל לסדר את הזרים.
ישנה אפשרות נוספת להרתיח את הגזר 10 דקות ואז לרוקן את התוכן.













את מלית הבשר יש למלא בתוך הגזרים שרוקנו.
אני נוהגת לסדר את תוכן הגזרים שרוקנתי בתחתית סיר שטוח.
להוסיף מעל את הגזרים הממולאים ומעל את כל מרכיבי הרוטב.
לצקת את המים,לדאוג שהמים יכסו את הגזרים ולהניח על להבה גבוהה.
להביא לידי רתיחה ולהנמיך את הלהבה לבשל 35-40 דקות.
בתאבון

 

גפילטע פיש-קציצות דג

גפילטע פיש- קציצות דג















גפילטע פיש הוא  קציצת דג טחון, הנפוץ בעיקר בקרב יהדות אשכנז,  
מגישים לרוב בחגים ושבתות  .                                                                              
ה"גפילטע פיש" הוא קרפיון טחון המבושל עם: בצל, פלפל שחור, מלח ולעתים גם סוכר.
כן נוהגים להגיש את הגפילטע פיש בצירוף ציר הדגים, חזרת, גזר ויין לבן.


מצרכים לקציצות
500 גרם דג קרפיון או טחון                       
1בצלים בינוניים
1ביצים קשות
1 ביצים רכות
1/2 כוס פירורי לחם או קמח מצה
מעט פלפל שחור טחון
1/4 כפית מלח
2 כפות סוכר
מצרכים לציר
ראש קרפיון
3 כוסות  מים
2 בצלים חתוכים לרצועות
2 גזרים שטופים וחתוכים לעיגולים
3 כפות סוכר
כפית מלח
1/4פלפל לבן לפי הטעם

אופן ההכנה

טוחנים היטב את הדג(אפשר לקנות מוכן טחון) מוסיפים את הביצה , פירורי לחם
סוכר, מלח, פלפל ,בצלים ביצה קשה(הבצל וביצה קשה מגורדים בפומפייה) 
מערבבים את הבלילה היטב.                                            
לאחר שמתקבלת עיסה אחידה מכינים את הקציצות בגודל הרצוי לנו.
בסיר מביאים לרתיחה את כל מרכיבי הציר. מוסיפים לציר את הקציצות בעדינות וממשיכים לבשל
כשעה וחצי על אש נמוכה.
לאחר הבישול מניחים בצד להתקרר ומעבירים למקרר בכלי מכוסה למשך לילה שלם.
מגישים כל קציצה עם מעט מהג’ל שנוצר מהציר ופרוסת גזר.

Facebook

שלום לכולם,ברוכים הבאים לאתר המתחדש שלי

בקרוב באתר ערוץ YOUTUBEלצפייה באופן ההכנת המתכונים, טיפים ועוד

עקב בקשות רבות נוסיף תפריט ממגוון המתכונים באתר למשלוח והסעדה

בקרוב מתכונים חדשים

עקב החידוש יתכנו שיבושים איתכם הסליחה

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons