יום שבת, 22 ביוני 2013

קציצות דגים ברוטב פיקנטי









מצרכים לקציצות
1 ק"ג דג טחון
5 שיני שום
1/2 חבילת כוסברה קצוצה
1 בצל טחון סחוט מנוזלים
2 כפות קמח
מצרכים לרוטב
1 ראש כרפס עלים
1 ראש שום
8 פלפל אדום חריף
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 חבילה כוסברה
1/2 כף כורכום
1/2 כף כמון
3/4 כף מלח
1/2 כוס שמן
2 כוסות מים
אופן ההכנה
מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי הקציצות ומניחים בצד.
מורידים מגבעולי הכרפס את העלים הירוקים ומנקים מהגבעול את העורקים.
חותכים לחתיכות בגודל של כ 3 סנטימטר, קולפים את ראש השום.
את הפלפל החריף פורסים לרוחבו  ושוב לאורך.
את הכוסברה קוצצים דק ונשתמש בה בסוף ההכנה.
בסיר שטוח מפזרים את גבעולי הכרפס החתוכים הפלפל החריף והשום .
בקערה מערבבים את כל התבלינים והשמן יחד עם המים ומוסיפים לסיר.
בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים ומסדרים בסיר מעל הירקות .
מפזרים מעל את הכוסברה הקצוצה מכסים במכסה את הסיר,
מנמיכים את הלהבת הגז ומבשלים 30 דקות.
מסירים את המכסה ומבשלים 10 דקות נוספות לצמצום הרוטב עם צריך.

בתאבון

יום שישי, 21 ביוני 2013

לביבות תפוחי אדמה











מתכון פשוט וקל להכנה הילדים אוהבים מאוד.
לפעמים אין זמן לבישולים מורכבים פשוט לביבה ליד סלט
ארוחה נפלאה.
מצרכים
2 תפוחי אדמה גדולים
2 גזרים
1 גבעול פטרוזיליה
2 ביצים
2 כפות קמח
מלח פלפל
שמן לטיגון
אופן ההכנה
קולפים את תפוח האדמה והגזר ומגרדים בפומפייה.
מוסיפים את הקמח, הביצה, פטרוזיליה קצוצה והתיבול.
מחמים שמן במחבט ובעזרת כף יוצרים לביבות ומטגנים משני הצדדים.
לטגן היטב כמו צ'יפס להגיש ליד סלט או גבינה לבנה.
אפשר מעט דבש.
פשוט בתאבון 

יום שבת, 15 ביוני 2013

פשטידת תפוחי אדמה -מָעַקוֹד









פשטידה תפוחי אדמה וביצים פופולרית מאוד במטבח הטריפוליטאי  .
ישנם המוסיפים בשר, כבד עוף או גזר, מוגשת כמנת ביניים או תוספת.
מצרכים
6 תפוחי אדמה, מבושלים וקלופים
6 ביצים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית כמון
1/4 כפית פלפל שחור
4 כפות שמן
 אופן ההכנה
מועכים בקערה את תפוחי האדמה למחית פירה מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.
מוסיפים את המלח, הכמון והפלפל שחור. מערבבים לעיסה אחידה.
 מחממים שמן בסיר בינוני, יוצקים לתוכו את התערובת, מבשלים על להבה נמוכה 20 דקות
מצמידים צלחת רחבה ושטוחה על הסיר במקום מכסה והופכים עליה בזהירות את הפשטידה.
מחזירים את הפשטידה המעקוד לתוך הסיר בזהירות אפשר להוסיף עוד כף שמן.
שהצד הלא מושחם כלפי מטה ומבשלים עוד 20 דקות על להבה נמוכה.
אני אוהבת לשדרג ולהוסיף 250 גרם בשר מטוגן לתוך הבלילה. 
מדי פעם יש לשחרר את דפנות הפשטידה ולנענע קלות את הסיר כך שהפשטידה לא תדבק.

יום חמישי, 13 ביוני 2013

מֶרְגַז -נקניקיות מהמטבח הטריפולטאי

נקניקיה מיובשת של יהודי לוב מתכון שאבי עליו השלום נהג להכין.
   







ללקק את האצבעות, הטעם שנשאר בפה מחכה לעוד תיאור: http://www.or-shalom.org.il/images/pixel.gif
מרגז אחד המאכלים האהובים עלי וקשה להכין אותם היום לא תמצא מעיים ,זה מצרך נדיר
רק עם אתה חבר של הקצב וקשר מיוחד הניתן להשיג מעט..
 זיכרונות  הילדות –תמונת  חבלי כביסה,מלאים בנקניקיות מי שמסתכל מרחוק חושב שורת עכברים.
התפקיד שלנו כילדים לשמור ששום חתול חצוף לא יטעם מהנקניקיות ולהציל את המרגז גאווה על החבל מתייבש לו באיטיות ומחכה לרגע להגיע לצלחת החביתה או השקשוקה

המצרכים:

500ק"ג בשר טחון (הודו או בקר)
100 שומן כבש טחון
1 כף תבלין כמון מתוק  (שומר טחון)
חצי כף מלח
3 כפות שמן
1/2 ראש שום כתוש
חצי ק"ג מעיים בקר נקיים (אצל הקצב ניתן למצוא סינטטי)
חוט לקשירה
אופן ההכנה:
להכניס לכלי עמוק את הבשר הטחון, התבלינים, המלח, השום והשמן ולערבב היטב.
להכשיר את המעיים, לנקות היטב מבפנים ומבחוץ ולשטוף מספר פעמים.
למלא את המעיים בתערובת הבשר הטחון. בעזרת מכונת בשר שבראש מחברים משפך.
ולתוך דוחפים את המעיים ממלא וקושרים כל כמה ס"מ באמצעות החוט, למלא ולקשור שוב.
לתלות את הנקניק בשמש ליומיים עד שיתייבש.

את המרגז אפשר לאכול כנקניק לכל דבר, או כפי שנהגו יהודי לוב ביום המימונה, לחתוך לקוביות קטנות ולטגן יחד עם ביצה, חביתה ריחנית, או בתוך טבחה. אפשר לטגן מעט ולהכין שקשוקה .
הדרך הנפוצה היום אצל הרבה זה על האש אבל בכל דרך שנעשה אותו זה טעים.


בתיאבון.








מרגז מיובש
את המרגז אפשר לאכול כנקניק לכל דבר, או כפי שנהגו יהודי לוב ביום המימונה, לחתוך לקוביות קטנות ולטגן יחד עם ביצה, חביתה ריחנית, או בתוך טבחה. אפשר לטגן מעט ולהכין שקשוקה .
הדרך הנפוצה היום אצל הרבה זה על האש אבל בכל דרך שנעשה אותו זה טעים.



בתיאבון.

קיש תרד וגבינה בולגרית



מצרכים לבצק
2 כוסות קמח
100 גר מחמאה בטמפרטורת החדר
1 ביצה
1/2כף סוכר
1/4 כף מלח
אופן ההכנה
לערבב את הקמח ,מלח וסוכר יחד ולהוסיף את המחמאה והביצה.
ללוש היטב את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד .
לעטוף את הבצק בניילון ולקרר במקרר כחצי שעה.
להוציא מהמקרר ולרדד את הבצק בעובי חצי סנטימטר.
ולצפות את תבנית האפייה לאפות בתנור10 דקות ולהוציא.
המצרכים לבלילת הגבינה
1 חבילת תרד
100 גרם גבינה בולגרית
100 גרם קוטז
1 ביצה
גבעול תימין
5 עלי עירית
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
את התרד יש לטגן עם השמן זית במחבט עד לאידוי כל הנוזלים ולקצוץ.
לקרר את התרד ולהוסיף את יתר המרכיבים של הבלילה לתוך התרד לערבב היטב,
לצקת את כל הבלילה לתוך הבצק האפוי ,אפשר לקשט מעט מעל בבצק.

לאפות בתנור שחומם מראש בחום 180 מעלות כ 30 דקות או עד הזהבה.

פול








מגיע האביב,חג פסח ואנחנו רואים את הפול הטרי בשוק.
ומיד עולה הזיכרון של אמא עם קערה של גרגירי פול.
שקית של תרמילי פול עומדת במטבח כולם מסביב מקלפים .....
התחרות מתחילה מי מקלף הכי הרבה....


מצרכים
1/2 ק"ג  פול טרי או קפוא
1 כף מלח
1/2 לימון פרוס
1 כף  כמון
אופן ההכנה
מניחים את הפול בסיר  וממלאים מים עד לכיסוי.
מביאים לידי רתיחה ומנמיכים ,מוסיפים את הלימון.
מבשלים 30 שעה מסננים מהמים.
מערבבים את המלח והכמון ומפזרים מעל הפול ומגישים.

בתאבון
עם אין פול טרי אפשר לקנות פול יבש ולהשרות במים עם חצי כף סודה לשתיה לילה  שלם.
לשפוך את המים ולשטוף את הפול היטב ,ולהוסיף לסיר מים ואת הפול להרתיח שעה וחצי.

ספרה עוגת סולת מהמטבח הטריפולטאי










מצרכים לעוגה
4 כוסות סולת
1/2 כוס שמן
1-1/2 כוסות סוכר
1/2 כוס מים
שקדים לקישוט
10 גרם מסתיקה
במידה לא מצאתם מסתיקה אפשר להחליף 1/2 כפית אבקת אפיה
המצרכים לסירופ
1 כוס סוכר
1 כוס מים
 1/2 לימון
אופן ההכנה
לערבב את כל מרכיבי העוגה יחד. סולת, סוכר ,שמן ,מים והמסתיקה.
בתבנית אפיה לשטח את כל התערובת באופן אחיד ולהדק מעט.
לחרוץ בעזרת סכין ריבועים או מעוינים על העוגה.
ובמרכז כל חתיכה להניח שקד לקישוט.
לאפות בתנור שחומם מראש בחום 180 מעלות  45 דקות.
או עד להזהבה.
אופן הכנת הסירופ
בסיר על הגז לערבב את כל המרכיבים  הסוכר מים והלימון הסחוט.
לבשל על אש נמוכה כ 40 דקות.
בעזרת סכין לחתוך שוב את הסימון על העוגה מעוין או מרובע.
לצקת מעל את הסירופ לקרר כשעה .

בתאובון

לביבות ירק מהמטבח של סבתא רינה



מצרכים
3 תפוחי אדמה
3 קישואים
3 גזר
5 גבעולי פטרוזיליה
1-1/2 כף קמח
2 ביצים
מלח פלפל שחור
אופן ההכנה
את תפוח האדמה ,הגזר והקישואים מגרדים בפומפייה.
קוצצים את הפטרוזיליה קצוץ.
בקערה מערבבים את כל המרכיבים הלביבה ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
מחממים מחבט בעזרת כף יוצקים למחבט ומטגנים עם מעט שמן .
מחכים עד שיזהיב והופכים צד להניח על נייר סופג .
בתאבון

יום שלישי, 11 ביוני 2013

פשטידת דג








מצרכים
500 גרם פילה מרלוזה או נסיכה
6 שיני שום
1 בצל קטן
1/2 חבילה כוסברה
1 גמבה אדומה קטנה
1/2 כף כמון
1/2 כף מלח
1/4 כף כוסברה גרגירים טחון
1 פלפל חריף לא חייב
3 ביצים
1/2 כף אבקת אפיה
1-1/2 כפות קמח
אופן ההכנה
במטחנה להתחיל לטחון את הבצל, שום ,כוסברה והפלפלים .
ברגע שכל הירקות נטחנו למחית להוסיף את פילה הדג.
בקערה לערבב את כל העיסה להוסיף את התבלינים ביצים ,קמח ואבקת האפייה.
לערבב היטב לעיסה אחידה, לשמן תבנית פיירקס (זכוכית) ולשפוך את העיסה.

לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך 30 דקות או עד לקבלת צבע צהוב.

Facebook

שלום לכולם,ברוכים הבאים לאתר המתחדש שלי

בקרוב באתר ערוץ YOUTUBEלצפייה באופן ההכנת המתכונים, טיפים ועוד

עקב בקשות רבות נוסיף תפריט ממגוון המתכונים באתר למשלוח והסעדה

בקרוב מתכונים חדשים

עקב החידוש יתכנו שיבושים איתכם הסליחה

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons