יום ראשון, 14 באוקטובר 2012

נוקידס מהמטבח הטריפולטאי



נוקידס

המצרכים  לבצק

4 ביצים
4 חצי קליפת הביצה  שמן  (בקליפת הביצה החצויה משתמשים ככוס מדידה פשוט כמו סבתא) 
2 כוסות קמח
2 כוס סולת
1-1/2 עד 2 כוסות מים

המצרכים לרוטב 
4 כפות  כוס שמן
2 כפות רסק עגבניות גדושות.
1 כף מלח שטוחה
5 שיני שום כתושים
1/4 כף פלפל חריף -לא חייב
1/2 כף מתוק
½ כוס מים
 חתיכות עוף לפי מספר הסועדים או בקר
6 כוסות מים נוספות

אופן הכנת הבצק

לשים את החומרים לבצק. מחלקים ל 6 חלקים ומגלגלים לנקניק דק חותכים לחתיכות קטנות.
ומגלגלים קלות כל חתיכה..
מניחים במגש ליבוש עד להכנת הרוטב.

אופן הכנת הרוטב  
לבשל את כל החומרים יחד בסיר על להבה נמוכה  כ 5 דקות ולהוסיף מדי פעם מ ½ כוס המים.
להוסיף את הבשר ואת 6 כוסות המים לבשל 30 דקות..
כשהרוטב במצב רתיחה להכניס את הנוקידס ולהמשיך לבשל עד שהבשר יתבשל והמים יספגו.

אוסובוקו-הודו


.
אוסובוקו-הודו

מרכיבים
8 חתיכות אוסובוקו- (רגל אחורית עם עצם)אפשר גם שוק הודו פרוס עם העצם
1/2 כוס קורנפלור לקימוח הבשר
1/2 כוס שמן זית
10 בצלצלים קלופים
1 בצל גדול פרוס
10 שיני שום פרוסים
1 כוס יין אדום יבש
1 כוס מים
5 עגבניות פרוסות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
10 גרגירי פלפל שחור
2 גמבה אדומה פרוסה לרצועות

אופן ההכנה
מקמחים את חתיכות הבשר מכל הצדדים ומטגנים עד להשחמה.
מוסיפים את הבצל והגמבה העגבניות והשום ומבשלים 15 דקות.
אני אוהבת להוסיף ראש שום שלם ..
מוסיפים את היין והמים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את התבלינים ומבשלים כשעה,קוצצים 3 שיני שום ואת הפטרוזיליה,
מפזרים מעל ומבשלים עוד 20 דקות

בבה גנוש –חציל בטחינה


בבה גנוש –חציל בטחינה

מצרכים
2 חצילים צלויים מעוכים
2 שיני שום כתושים
קורט מלח
 3 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
כף לימון סחוט
1/2 כוס טחינה גולמית
1/4כוס מים קרים
אופן ההכנה
 מעבירים את החציל לקערה  מוסיפים את הטחינה.
ויתר החומרים מוספים  כ-1/4 כוס מים קרים מערבבים ,
בעזרת מטרפה,המים הקרים 

בישקוטה



 בישקוטה

 
מצרכים
4 כוסות קמח
3/4 כוס שמן
2 שקיות אבקת אפיה
150 גרם פיסטוק או שקדים קלויים ,קלות וחצויים
1-3/4כוסות סוכר
3 שקיות סוכר וניל
4 ביצים
אופן ההכנה
להפריד את הביצים, להקציף את החלבונים (לבן) היטב עם הסוכר והוניל עד לקצף קשה,
בקערה נפרדת להכניס את כל שאר החומרים כולל החלמונים ובתנועות עטיפה   
להוסיף את החלבונים המוקצפים ולקפל יחד 
להשאיר את העיסה כשעה בקערה שתתקשה מעט (העיסה דביקה ולא ניתן לעבוד איתה מיד
בשום אופן לא להוסיף קמח).
לאחר כשעה למרוח תבנית אפיה בשמן ולמרוח גם את הידיים וליצור 3 לחמים 
צרים וגבוהים לכל אורך התבנית,
לאפות בחום בינוני 180 מעלות עד להזהבה יפה, (לא להשחים מדי) להוציא מהתנור, לקרר.
לפרוס לפרוסות בעובי 2 ס"מ בערך עם סכין משוננת לחיתוך לחם.
 להניח בתבנית כשפני העוגיות כלפי מעלה,
להכניס לתנור לשעה על חום נמוך ביותר כ-140 מעלות. עד להזהבה קלה וייבוש .   

            

יום שלישי, 9 באוקטובר 2012

קציצות עוף עם אפונת גינה


קציצות עוף עם אפונת גינה

מצרכים לקציצה
500 גרם בשר עוף טחון
1/2 כוס פירורי לחם
1 בצל מגורר
1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה
1/4 כף מלח
1/4 כף תבלין קציצות
מצרכים לרוטב
1 שקית אפונה קפואה
1 בצל גדול קצוץ
6 בצלים קטנים קלופים
3 גבעולי כרפס קצוצים
3 כפות שמן
1/4 כף מלח
1/4 כפית קינמון
מעט כורכום
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
בסיר שטוח מתחילים בהכנת הרוטב,מטגנים קלות את הבצל.
מוסיפים 2 כוסות מים והאפונה הכרפס,המלח ,כורכום ופלפל הלבן
ואת הבצלים הקטנים מביאים לידי רתיחה מבשלים כ 10 דקות.
בקערה מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ,יוצרים כדורים קטנים,
מסדרים את הקציצות  בסיר  הרוטב מעל האפונה ומכסים .
ומבשלים על להבה נמוכה כ 40 דקות. 

עוגת לימון



עוגת לימון
 
מצרכים 
150 גרם מחמאה
320 גרם סוכר
גרדת לימון מ-2 לימונים
3 ביצים
280 גרם קמח
כפית וחצי אבקת אפיה
קורט מלח
180 מ"ל חלב(אפשר תחליף ריץ)
מחמאה מומסת לשימון
לציפוי:
1/2 כוס מיץ לימון טרי
1 כוס סוכר
 אופן ההכנה 
במיקסר מערבלים מחמאה, סוכר וקליפת לימון עד שמתקבל קצף אוורירי.
ומוסיפים את הביצים בהדרגה לתוך קערת המחמאה עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערה נוספת מערבבים קמח, אבקת אפיה, מלח וחלב                                                                                  ומוסיפים לתערובת את הביצים עד שמקבלים בצק אחיד ויציב.
מחממים תנור ל150- מעלות.
יוצקים את בלילת הבצק לתבניות משומנות ואופים כחצי שעה.
מכינים את הציפוי: בסיר מרתיחים מיץ לימון וסוכר ומקררים לטמפרטורת החדר
 טובלים את העוגה בשלמותה בסירופ, לציפוי מכל הצדדים.


טבית –חמין מהמטבח הערקאי ‏


  

טביח'-ליתהדא לסולטאן יתודא.
תבשיל המתבשל לאיטו ראוי להגישו לסולטן.

המצרכים לחמין בסיר
1 עוף שלם רצוי ללא עצמות לא חייב.
3 כוסות אורז שטוף
1 בצל גדול קצוץ
1 כף כורכום
1 כף בהרט
1/2 כף פלפל שחור
1/2 כף מלח
1 כף נענע קצוצה אפשר גם יבשה
בצים לפי מספר הסועדים
5 כוסות מים רותחים ובהמשך מוסיפים מים לפי הצורך.

מצרכים למילוי העוף
1/2 ק"ג קורקבנים מורתחים קצוצים גס
1/2 ק"ג כבד עוף צלוי קצוץ גס
1 כוס אורז שטוף ומסונן
1 כף רסק עגבניות
1 כף שומן  אווז 1/2או  שומן כבש
2 כפות נענע קצוצה
1 כף בהרט
1/2 כף כורכם
 1/4 כף מלח
1/4 כף פלפל שחור

אופן הכנת עוף
לערבב את כל המצרכים של המילוי יחד,
למלא את העוף ,לתפור או בעזרת קיסמי שיניים לסגור את כל הפתחים בעוף.
הצוואר, הישבן ,כל אזור אחר פתוח בכדי שהמילוי לא ישפך החוצה

אופן הכנת סיר החמים
בסיר גדול לטגן קלות את הבצל עם שמן
מוסיפים את רסק העגבניות ,מלח,פלפל שחור,בהרט ואת המים ומביאים לרתיחה.
כאשר המים רותחים מוסיפים חצי מכמות האורז מוסיפים מעל את העוף הממולא ,
מעל העוף מוסיפים את יתר האורז והנענע מבשלים חצי שעה.
את הביצים מרתיחים בנפרד בכי שלו יתפוצצו בסיר החמין.
מסדרים את הביצים בסיר החמין עם צריך מוסיפים מים מבשלים עוד 20 דקות ,
מעבירים לפלטת שבת או תנור.
                                     קאלולו לדיך: ציח, קאל – כל שי בוקתו מליח.
                                      אמרו לתרנגול!, ענה כל דבר טוב בעתו

יום שני, 8 באוקטובר 2012

סלט טבולה וחמציות


סלט טבולה וחמציות

מצרכים
1 כוס בורגול משרי במים (לפחות 3 שעות)
4 גבעולי נענע קצוצה
1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה
1 בצל יבש בניני קציץ דק
1 עגבנייה גדולה קצוצה.
1/2 כוס חמציות
1/2 כוס אגוזי מלך שבורים
1 לימון סחוט
 3 כפות שמן זית
1/4 כפית מלח ומעט פלפל
אפשר להוסיף1/2 כוס  גרגיר רימון
אופן ההכנה
לסחוט את הבורגול מהמים ולהניח בקערה
לערבב את כל המרכיבים יחד לטעום במידה וחסר מלח
להניח בצד כחצי ולהגיש לשולחן
בתיאבון.

סופגניה אמרקאית-דונאטס


  
סופגניות אמרקאית

 סופגניות טעימות וקלות להכנה, ניתן להקפיא ,

מצרכים
50 גרם קמח
 2ביצים
 1.2כוס שמן
1/2כוס סוכר
25  גרם שמרית
 1כוסות מים פושרים
 1 כפית תמצית רום או וניל
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה
ללוש את כל חומרי הבצק היטב, להכניס את הקערה לשקית ניילון גדולה לתפיחה, לאחר התפיחה ליצור כ-40 כדורים
לרדד לעובי סנטימטר עד סנטימטר וחצי, ליצור בעזרת כוס גדולה עיגולים   ובמרכז ליצור עיגול נוסף קטן יותר. להניח על סדין מעט מקומח להתפחה.
בקיץ זה תופח מהר ואין צורך לכסות, בחורף יש צורך לכסות במגבת.
 לטגן בשמן עמוק כ-3 יחידות כל פעם  על אש נמוכה ,
להפוך את הסופגנייה ב לצד השני להשחמה, להניח על נייר סופג, לאחר שהצטנן לטבול בדבש הביתי.
ניתן את הסופגניות הקטנות למלא בריבת חלב,או ריבה מעורבת שחוממה מעט במיקרוגל בכדי ליעל את ההזרקה במזרק .
אפשרות נוספת וקלה יותר לפזר אבקת סוכר מעל הסופגניות.
טיפ חשוב-חתיכות גזר בשמן ימנעו את שרפתו.
בשלב הזה אפשר להקפיא אחרי הטיגון ללא הדבש, כשרוצים להגיש להוציא מההקפאה לחמם מעט במיקרו, לחמם את הדבש ולטבול.
בתאבון.

סופגניה



סופגניות חנוכה

מצרכים
1 קילו קמח
4 ביצים
כוס סוכר
כוס שמן
40 גרם שמרית
2 כוסות מים פושרים
2 כפות קוניאק
כף תמצית וניל
1/2 צנצנת ריבה מסוג טוב אפשר ריבת חלב
1/2 בקבוק שמן לטיגון עמוק

טיפ חשוב לשמירת השמן 
תמיד אימי אמרה- חתיכת גזר קטנה בתוך השמן מונעת את שריפת השמן.

אופן ההכנה
ללוש את חומרי הבצק מס' דקות ביד או במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק רך ונעים, לכסות עם ניילון ולהתפיח עד להכפלת הבצק , לחזור על פעולה זאת שוב ללוש ולהתפיח שנית. 
ללוש מעט את הבצק להורדת הנפח, ולהניח על משטח  מקומח, ולחלק  ל-4 כדורים שווים או יותר,
לרדד כל עלה על משטח מקומח לעלה בעובי 2 סנטימטר לפחות ,  
 להניח על מפה ולכסות להתפחה נוספת.
לחמם שמן עמוק  ולהנמיך את האש, להכניס 3-4 סופגניות כל פעם עד שמתקבל צבע חום,
להפוך את הסופגניות ולהמשיך לטגן עד להשחמת הצד השני,
העביר למגש עם נייר סופג, לאחר הצינון לפזר אבקת סוכר או למרוח שוקולד .
בעזרת מזרק ניתן להחדיר מילוי לתוך הסופגנייה .


Facebook

שלום לכולם,ברוכים הבאים לאתר המתחדש שלי

בקרוב באתר ערוץ YOUTUBEלצפייה באופן ההכנת המתכונים, טיפים ועוד

עקב בקשות רבות נוסיף תפריט ממגוון המתכונים באתר למשלוח והסעדה

בקרוב מתכונים חדשים

עקב החידוש יתכנו שיבושים איתכם הסליחה

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons