יום שבת, 29 בספטמבר 2012

ירך כבש ממולא בערמונים


ירך כבש ממולא בערמונים

מצרכים
 1 ירך כבש ללא עצמות
3 גבעולי רוזמרין
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח גס
3 כפות שמן זית.
למילוי הירך
1-1/2 כוסות ערמונים קצוצים
2 תפוחי אדמה מבושלים חתוכים לקוביות
1 בצל גדול קצוץ מטוגן קלות
מלח פלפל שחור גבעול תימין קצוץ..
1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים חתוכים לארבע להניח בתבנית מתחת לירך כבש.
אופן ההכנה
מבקשים מהקצב להוריד את העצם מהירך
מטגנים מעט את הבצל ומערבבים את כל מרכיבי המילוי יחד.
מניחים במרכז הירך וקושרים בעזרת חוט ..
בתבנית מניחים את תפוחי האדמה, מתבלים מלח גס ,פלפל ,רוזמרין ושמן זית.
מניחים מעל את הירך מורחים מעט שמן זית פלפל מלח ועלי רוזמרין..
עוטפים היטב בנייר כסף
אופים בתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות ,דקות 60 דקות
מורידים את נייר הכסף  ואופים עוד 40 דקות בחום 180 .
מרטיבים את הירך כל 10 דקות ברוטב של עצמו,ואופים.
בתאבון


בשר עם זיתים בכורכום


בשר עם זיתים בכורכום



מצרכים
1-1/2 ק"ג בשר שריר חתוך לפרוסות
1 קופסת זיתים מגולענים, מסננים ומשרים כ- ½  שעה במים רותחים
¼ כוס שמן
1 גבעול קינמון
1 כף שום כתושת 
1 גבעול כרפס קצוץ
1 כף אבקת מרק עוף-אפשר במקום מרק עוף את המים ציר עוף
1 כפית כורכום שטוחה
1/2 כף לפלפל אדום גרוס
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
2-1/2 כוס מים
אופן הכנה
מטגנים קלות את הכורכום והקינמון והפלפל רק לפתוח טעמים מוסיפים את המים
הבשר ויתר התבלינים ומבשלים כשעתיים ומוסיפים את הזיתים ,
מבשלים עוד חצי שעה, או עד שהבשר
בתאבון.

אבוקדו מוקרם



אבוקדו מוקרם
 



מצרכים
 4  אבוקדו
1 כוס מטבוחה או רוטב עגבניות
100 גבינה בולגרית
100 גרם גבינה צהובה
2 גבעולי בזיליקום
3 גבעולי עירית
מלח פלפל לבן
אופן ההכנה
קולפים את האבוקדו וחוצים לשניים
מגרדים את העגבנייה בקערה,מפוררים את הגבינה הבולגרית ומוסיפים.
קוצצים את העירית והבזיליקום מוסיפים לקערה ומערבבים,ממליחים ומפלפלים.
ממלאים את בטן האבוקדו מניחים בתבנית אפיה מפזרים מעל גבינה צהובה.
אופים עד להשחמת הגבינה ,כ 5-10 דקות.

חציל קטן במילוי בשר


חציל קטן במילוי בשר

מצרכים
15-חצילים קטנים
500 גרם בשר טחון
1 בצל
1/2 חבילת פטרוזיליה
2 כפות פירורי לחם
1 תפוח אדמה
1/4 כף מלח
1/4 כף בהרט
1 ביצה
לטיגון
2 ביצים
2 כוסות קמח
אופן ההכנה
מגרדים בפומפייה את הבצל ותפוח האדמה.
קוצצים את הכרפס והפטרוזיליה,בקערה מערבבים את כל המרכיבים ומניחים בצד.
מקלפים את החצילים הקטנים בזהירות לא להוריד את הגבעול.
חוצים באמצע כמו סנדוויץ' ממלאים את החצילים בבשר מקמחים ,טובלים בביצה ומטגנים.
אפשר להגיש בתוספת טחינה או רוטב עגבניות
בתאבון


סלונה דג בנוסח עיראק


סלונה דג בנוסח עיראק


מי אמר שלעיקרים אין סוג של החריימה.
טוב זה שונה לא חריף אבל תמיד אפשר להוסיף פלפל.
הטעמים משהו שונה קצת, ולוקחת אותנו לכיוון אחר.

מצרכים
1/2 כף כורכום
1/2 כף פפריקה מתוק
1/2 לימון סחוט
1/2 כפית פלפל שחור
קורט מלח
כף סוכר
1/2 כף כמון
2 בצלים  גדולים
4 עגבניות
1 כף רסק עגבניות
2 כפות שמן
1/2 ק"ג קרפיון פרוס
אופן הכנה
משרים את הדג במים מלח ולימון כשעה,חותכים את הבצל לטבעות ומטגנים עד הזהבה.
פורסים את העגבניות לפרוסות בעובי 1 סנטימטר.
מסדרים בתבנית או סיר את העגבניות הבצל מעל ואת חתיכות הדג.
את הרוטב בקערה מוזרים כוס מים עם יתר התבלינים ומוזגים מעל הדגים.
מבשלים או אופים בתנור כ 40 דקות. אני אישית אוהבת אותו אפוי ולא מבושל.
בתאבון

סלט פטריות


       

    .סלט  סלט  פטריות  



             סלט קל להכנה מהיר וטעים,

מצרכים
 1 קופסת פטריות שלמות
1 בצל גדול
מעט כורכום
מעט מלח,פלפל לבן,מרק עוף.
4 כפות שמן
אופן ההכנה
 פורסים את הבצל לרצועות ומטגנים עד שיהפוך לשקוף.
מוסיפים את הפטריות השלמות ומתבלים,ממשיכים לבשל ולעוד כ-5 דקות
ניתן לאכול כתוספת למנה ,או מעל חומוס. אפשר להגיש חם או קר.
בתאבון






מקרונה בסלסה-ספגטי עם בשר מהמטבח הטריפוליטאי


מקרונה בסלסה-ספגטי עם בשר מהמטבח הטריפוליטאי


















מצרכים
 250 גרם צלי בקר פרוס דק
1חבילת  ספגטי
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כף פפריקה מתוקה
 1/4 כף פפריקה חריפה  (אפשר פחות לפי הטעם)
1 כף מלח
2 שיני שום כתוש
3 כפות שמן
2 כוסות מים
.
אופן הכנת הרוטב
מטגנים מעט את הבשר מוסיפים את רסק העגבניות.
מוסיפים את הפפריקה והשום ולערבב בכדי שלא יישרף בתחתית הסיר.
להוסיף לתוך הסיר 1-1/2 כוסות מים ולערבב
ברגע שהרוטב רותח להוסיף פנימה את השום המלח ולטעום.
ולהנמיך את הלהבה ולבשל 35-40 דקות לצמצום. הרוטב.
את 1/2 כוס המים הנותרים להוסיף במידה והרוטב מצומצם יתר על מידה.
ולבשל עוד 20 -30
אופן הכנת הספגטי
להרתיח מים בסיר להוסיף מעט מלח  וכף שמן ואת הספגטי לבשל 8-10 דקות
לטעום את הספגטי לסנן מהמים לא לשטוף במים  את הספגטי.
למזוג בצלחת אישית את הספגטי מעל את הרוטב  והבשר.
ובתאבון.


  

מרק חרירה


מרק חרירה

 
חרירה - מרק המרוקני

המרק הזה מזכיר לי את החורף ,מתכרבלים מתחת לשמיכה .
הקור חודר לעצמות לא רוצים לזוז משהו חם ועשיר .
הגשם מכה בתריסים הריח של המרק כך פותחים את החורף.
מרק סמיך ועשיר ,ליד כיכר לחם שחור זה פשוט נורא טעים.
בתאבון

מצרכים

1/2  ק"ג בשר בקר חתוך קוביות עם מעט שומן(אפשר גם עוף במקום או בלי בשר .)
2  עצמות מוח (לא חובה)
1 כוס עדשים חומות
1 כוס גרגירי חומוס מושרים ללילה במים ומסוננים
1 לימון סחוט
1 כוס אטריות דקות
2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
4  גבעולי  כרפס עם העלים
1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה
1/2חבילה כוסברה קצוצה
2  גזרים קצוצים
2  בצלים קצוצים
1/2  כפית כורכום
1/2 כף כמון
1 כף שטוח המלח
1/3 כף פלפל לבן
2 ליטר מים
2 כפות קמח.

הכנה:

שמים מים בסיר עם הבשר, חומוס ועדשים ומרתיחים.
מוסיפים עגבניות, בצל גזר וכרפס + תבלינים ומבשלים כשעה וחצי עד שעתיים.
כאשר מכינים מרק בלי בשר את המרק מבשלים 1/2 שעה .
בקערה מדללים קמח בכוס מים ומוסיפים לסיר תוך ערבוב מתמיד. מוסיפים
אטריות, כוסברה, פטרוזיליה ולימון וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.


עגבניות ותפוחי אדמה במילוי בשר


עגבניות ותפוחי אדמה במילוי בשר


מצרכים
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ דק
1 תפוח אדמה קצוץ דק
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס אורז
1/2 כף מלח
1/2 כף תבלין קציצות  (אם אין פלפל לבן.מעט קינמון ואגוז מוסקט יספיק)
7 עגבניות בנוניות 
7 תפוחי אדמה בינוני
מצרכים לרוטב
1/2 כוס שמן
1/2 כף מלח
1 כף רסק עגבניות
1/2 כף פפריקה מתוקה
אופן ההכנה
בעזרת כף פריזאית לרוכן את תוכן העגבנית ולהניח בצד.
לקלף את תפוחי האדמה וליצור בעזרת כף פריזאית חור כמו סירה.
לערבב את כל מרכיבי המלית יחד ולמלות את תפוחי האדמה והעגבניות.
בסיר שטוח לסדר את  העגבניות ותפו"א הממולאים בתערובת הבשר.
בקערה לערבב את מרכיבי הרוטב עם כוס מים ולצקת בסיר הממולאים.
להוסיף מים עד גובה הירקות לא לעבור אותם.
לבשל תחילה על אש גבוהה להביא לרתיחה להנמיך את הלהבה,
לכסות ולבשל עד לצמצום הרוטב כ35 דקות 40.
בתאבון.




Facebook

שלום לכולם,ברוכים הבאים לאתר המתחדש שלי

בקרוב באתר ערוץ YOUTUBEלצפייה באופן ההכנת המתכונים, טיפים ועוד

עקב בקשות רבות נוסיף תפריט ממגוון המתכונים באתר למשלוח והסעדה

בקרוב מתכונים חדשים

עקב החידוש יתכנו שיבושים איתכם הסליחה

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons