יום שלישי, 4 באוקטובר 2011

פטריות במילוי בשר



מצרכים למילוי
250 גרם בשר בקר טחון
250 גרם בשר עוף טחון
1 בצל גדול מגורר
1/3 כוס פירורי לחם
1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית פלפל לבן
20 פטריות בנוניות למילוי
לציפוי
קמח
ביצה
שמן לטיגון
לרוטב
1 כף סויה
1/4 כף מרק בצל
מלח
שמן
1 כוס מים
1 גבעול כרפס קצוץ
אופן ההכנה
מערבבים היטב את כל מצרכי המילוי בקערה ומניחים בצד.
מורידים לפטריות את הרגל ומנקים מעט בפנים בעזרת כפית ,
ממלאים את בטן הפטרייה במלית הבשר יוצרים גבעה קטנה מעל ומניחים בצד.
לאחר שסיימנו למלות את כל הפטריות מחממים שמן.
טובלים את הפטריות בקמח ולאחר מכן בביצה מטגנים על צד הפתוח –(הבשר).
3 דקות והופכים לצד הפטרייה ומוצאים מהשמן .
מסדרים בסיר שטוח יוצקים מעל את כל מרכיבי הרוטב מבשלים 25-30 דקות.
ומגישים בתאבון



רולדת אנטריקוט במילוי הפתעה.


לא לפחד מתכון קל להכנה ומרשים מאוד לאירוח .


מצרכים לרולדה
6 אנטריקוט דק במיוחד(יש לבקש מהקצב לפרוס דק כמו פסטרמה)
250 גרם אנטריקוט טחון
4 גבעולי טימין רק העלים קצוץ.
1 בצל קטן מגורר
2 כפות צנובר מטוגן
2 גבעולי בזיל קצוץ
פלפל שחור גרוס
מלח
מצרכים לרוטב
2 כפות סויה
2 כפות רוטב ברביקיו
2 כפות דבש
1/2 כף מרק בצל
מלח ,פלפל לבן ,
1 כוכב אניס
אופן ההכנה
מניחים את האנטריקוט בצד.
את יתר המרכיבים מערבבים בקערה לשים היטב לקבלת עיסה אחידה.
מחלקים ל6 כדורים ומכינים מכל כדור קבב מאורך.
מניחים את הקבב בקצה האנטריקוט ומגלגלים ,מסדרים בתבנית אפיה
כאשר החלק הפתוח כלפי מטה.
בקערה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב + 2 כוסות מים.
יוצקים מעל הרולדות בתבנית אפיה מכסים בנייר אלומיניום אופים
בתנור שחומם מראש 190.למשך שעה.
*ישנה אפשרות לבשל על גז ,מניחים את הרולדות בסיר שטוח וקטן ,
יוצקים את הרוטב.ומבשלים 40 דקות עם מכסה מעט פתוח.
בתאבון


סלט תפוזים וזיתים שחורים- מהמטבח מרוקאי


מצרכים
5-4 תפוזים - רצוי חמוצים מעט
100 גרם זיתים שחורים ומצומקים
4-3 שיני שום
1 כפית כמון
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
1/4 כפית פפריקה חריפה או מתוקה (או רסק פלפל אדום חריף-הריסה)

אופן הכנה
1. קולפים את התפוזים וחותכים לקוביות.

2. חוצים את הזיתים לאחר שמרחיקים את הגלעינים.

3. מכינים רוטב של מיץ הלימון עם כל התבלינים. יוצקים על הסלט ומערבבים

שניצל ממולא-סקלופ

מצרכים
4 פרוסות שניצל עוף
2 תפוחי אדמה מבושלים במים
10 פטריות שמפניון
1 בצל בינוני
1 גבעול טימין
3 גבעולי פטרוזיליה
1/8 כף מלח
1/8 כף מרק עוף
פלפל שחור
לציפוי
פירורי לחם
ביצה י
קיסמי שיניים
אופן ההכנה
את הבצל קוצצים ומטגנים עד שיזהיב, קוצצים את הפטריות ומוסיפים למחבט הבצל.
מטגנים מספר דקות ומוסיפים את הירק ,מלח,מרק העוף,ופלפל ומורידים מהאש.
מועכים את תפוחי האדמה מערבבים עם תערובת הפטריות.
ממלאים את השניצל בתערובת ,
וסוגרים בעזרת קיסמי שיניים בכדי שלא יפתח השניצל בזמן הטיגון.
טובלים בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם מטגנים בשמן חם משני הצדדים.
לא לשכוח להוריד את קיסמי השניים אחרי הטיגון.




סלט ירק ורימונים


מצרכים
1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
1/2 חבילת כוסברה קצוצה
5 גבעולי כרפס העלים בלבד קצוצים
1/2 חבילת בצל ירוק קצוץ
1/2 כוס רימון קלוף
1/2 כוס אגוזי מלך שבורים
3 כפות שמן זית
1 לימון סחוט
מלח
פלפל לבן
אופן ההכנה
לערבב בקערה את כל המרכיבים
להניח 10 דקות ובתאבון

סרדינים מזוזין


סרדינים מז'וז'ין הם ללא ספק כוכבי על, בכל האירועים המסורתיים של בני העדה המרוקאית,
המתכון מיועד לבשלנים שאוהבים להשקיע ולא מתעצלים.
סרדינים ממולאים (במרוקאית הם נקראים מזוזין - דהיינו נשואים)
18 סרדינים (קילו ורבע בערך)
מצרכים למילוי
1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
1/2 חבילת כוסברה קצוצה
13 שיני שום גדולים כתושים
2 כפות אריסה ביתית (רצוי חריפה מעט)
כפית כמון
4 לימונים כבושים
מלח
1/4 כוס שמן
חומרים לציפוי:
קמח
2 ביצים טרופות
שמן לטיגון עמוק
אופן ניקוי הדגים:
לגרד עם סכין את הקשקשים היטב.
לחתוך את הראש, בזהירות להוציא את האידרה (עמוד שדרה) לכול אורך הדג.
לשים במסננת לפזר מעט מלח עבה, להשהות כ-1/2 שעה לשטוף היטב.
שלב אחרון, לקחת פינצטה ולהוציא את כול הקוצים הקטנטנים שנשארו.
אופן הכנת המילוי
לערבב את כול חומרי המילוי לאחר כ-10 דקות שנספגו הטעמים.
לשים כפית מלאה על סרדין אחד ולהניח מעליו סרדין שני, להדק היטב,

לצפות בקמח משני הצדדים לטבול בביצה, להכניס לשמן עמוק וחם.


הערה: רצוי לשחק מעט עם האש, פעם גבוה ופעם נמוך טיגון ארוך ואיטי, על-מנת שהקוצים הקטנטנים שנותרו יקבלו קרנצ'יות.
להוציא מהשמן ולעטוף כול סרדין בנייר סופג כפול.

חזה עוף מפולפל


מתכון פשוט קל להכנה וזול,


מצרכים
2 יחידות חזה עוף שלמים
פלפל שחור גס
מלח גס
שמן זית
אופן ההכנה
מחלקים את החזה העוף לשניים מנקים .
מטגנים את חזה העוף עם מעט משמן זית מפלפלים וממליחים כ-3 דקות.
הופכים לצד השני של החזה וממשיכים לטגן עוד מספר דקות עד לקבלת הצבע הרצוי.
אפשר להניח במחבט מספר עגבניות שרי ולבשל יחד .
להגיש עם רוטב צילי מתוק או רוטב בברביקיו.

עגבנייה במילוי סלט-ממולאים


מרכיבים
4 עגבניות למילוי
1 בצל יבש בינוני
1 פלפל מתוק בהיר
4 עלי חסה
1/2 כוס גרעיני רימון
1 קולרבי
אופן להוריד את ראש העגבנייה לרוכן את התוכן,
לקצוץ את החסה , הפלפל המתוק הבצל והקולורבי .
לערבב בקערה את כל מרכיבי הסלט והר
ולמלואת את העגבניה להוסיף רוטב מעל הצלחת




סלט סלק ירוק



מצרכים
1 חבילת סלק ירוק
4 שיני שום
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף פפריקה
1/2 כף כמון
1/4 כף מלח
2 לימונים סחוטים
1/4 כוס שמן
אפון ההכנה
מרתיחם עלי הסלק הירוק במים 30 דקות מורדים האש ומסננים מהנוזלים.
מועכים הסלק הירוק במעבד מזון בטחינה קלה.
בקערה מערבבים את השמן הלימון,השום הכמון ,מלח והפפריקה
מוסיפים לסלק הירוק התערבות מערבבים מניחים בצלחת .
בתאבון

סלט אבוקדו



מצרכים
2 אבוקדו
6 גבעולי חסה
1 בצל גדול
1 לימון סחוט
2 כפות שמן זית
מלח
פלפל גרוס
אופן ההכנה
מקלפים את האבוקדו ופורסים לפרוסות דקות, פורסים את הבצל לרצועות דקות.
את החסה קוצצים ,בקערה מערבבים את כל המרכיבים.
בתאבון

סלט זיתים פיקנטי מבושל


מרכיבים
2- פלפל אדום חריף פרוס דק או 6 פלפל שטה
1/2 כף פפריקה מתוקה
1/4 כף כורכום
300 גרם זיתים חרוזית
6 שיני שום פרוסים
3 עגבניות מרוסקות
1 גבעול כרפס קצוץ
1/2 כוס מים

אופן ההכנה
לשטוף היטב את הזיתים ולסנן.
להניח בסיר את העגבניות הפפריקה והשום להביא לידי רתיחה
להוסיף את הזיתים ושאר המרכיבים ,לבשל על להבה נמוכה עד לצמצום הנוזלים .
אפשר להגיש קר או חם.

ריבת חבושים


1 ק"ג חבושים
3/4 ק"ג סוכר– (3 כוסות)
3 כוסות מים
מיץ 1/2לימון קטן
3 מקלות קינמון
4 נעצי ציפורן
אופן ההכנה
מנקים ושוטפים היטב את קליפת החבושים. פורסים את החבושים לפרוסות בעובי 1 -2 ס"מ. מרחיקים את הליבה והחרצנים ומניחים בסיר עם מים לכמה מבשלים חצי שעה כדי לרכך את החבושים .מסננים את המים מהחבושים.
ומניחים בסיר רחב וגדול שמים את הסוכר, מיץ הלימון והחבושים , ומבשלים על להבה בינונית עד
לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית גבוהה כשעה, עד שהחבושים רכים וזהובים. אם מעוניינים בריבה צמיגית ושחומה יותר, ממשיכים לבשל בסיר לא מכוסה עוד כ-1/2 1 שעות. מצננים ומאחסנים בצנצנת.

שֶׁרְבָּה


מצרכים
חצי ק"ג אטריות לטעמכם
3 עגבניות טריות
כף רסק עגבניות
מלח
כף פלפל חריף או מתוק
כחצי כוס שמן
2 גלדי שום
שלוש וחצי כוס מים

אופן ההכנה:

מקלפים את העגבניות וחותכים לחתיכות קטנות או מגררים בפומפייה
מוסיפים מלח ושמן ומבשלים על להבה נמוכה כ 10 דקות
מוסיפים כף רסק עגבניות וחצי כוס מים וממשיכים לבשל עוד מס' דקות.
מוסיפים את שלוש כוסות המים ומשאירים עד לרתיחה.
שוטפים את הפתיתים ומוסיפים לרוטב.
ממשיכים לבשל עוד כ 10 דקות עד להתאיידות המים.

צלי הטריפוליטאי- גירלו


מצרכים

1 נתח ג'ירלו יפה (פילה מדומה מס' 5 או 6)
3 שיני שום
1 בצל גדול

רוטב
2 בצלים גדולים
5 גרגירי פלפל אנגלי
3 עלי דפנה
פלפל שחור
4 שיני שום קצוצות

אופן ההכנה

שוטפים את הבשר ומיבשים עם נייר סופג את כל הנוזלים.
מטגנים את הבשר בשלמותו "סוגרים את הבשר"
מוסיפים מים בגובה חצי מנתח הבשר.
מוסיפים בצל חצוי לשניים ואת שיני השום.
מבשלים מעל להבה נמוכה כשעתיים, (אם מצליחים לנעוץ מזלג בקלות – סימן שמוכן)
מפרידים בין הבשר לרוטב ומסננים את הרוטב.
מקררים את הבשר (במקרר) את הבשר הקר פורסים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ.
בסיר שטוח מטגנים בצל מוסיפים את הבשר ושופכים מעל את הרוטב.
מוסיפים את עלי הדפנה מלח פלפל שחור ושום .
מבשלים כ- חצי שעה או יותר לפי הצורך.

צלי בקר ביין


אני קצת בעיתית בנושא גוש הבשר אמא נורמלית מכינה סוג אחד.
אצלי ילד אחד אוהב צלי בקר מספר 5 בגלל הסחוס באמצע,
ילד אחר אוהב פילה מדומה נתח יבש יותר בלי שומן(וזול).
והנתח השלישי היקר יותר אנטריקוט.
בשלושת הנתחים הצלי יוצא מיוחד וטעים
מצרכים
גוש בשר
2-3כוסות יין אדום יבש
2 כפות חרדל
3 גבעולי טימין
1 כף מלח גס
1 כף פלפל גרוס
4 גרגירי פלפל אנגלי
3 כפות שמן זית
6 בצלים קטנים
אפשר ראש שומר
אופן ההכנה
בקערה אני מערבבת את כל מרכיבי המרינדה.
מוסיפה את נתח הבשר מעסה עם כל החומרים מכסה מכניסה למקרר.
רצוי להכין יום מראש להשאיר במקרר כך שכל החומרים יחדרו לבשר.
מכניסה לתבנית אפיה עם כל חומרי המרינדה.
אופה 190 מעלות שעה במיה ואוהבת בשר עשוי טוב מוסיפים עוד חצי שעה.

סלט מנגו









מצרכים
3 מנגו
1 שן שום קצוץ
2 פלפל אדום חריף
4 גבעולי פטרוזיליה
2 כפות שמן זית
קורט מלח
1 לימון סחוט
אופן ההכנה
מקלפים את המנגו פורסים לקוביות.
מנקים את הפלפל מהזרעים ופורסים לרצועות דק .
קוצצים את הפטרוזיליה .
מערבבים את כל המצרכים בקערה

בתאבון

אמפנדס במילוי בשר



מצרכים לבצק
1 ק"ג קמח
3/4 כוס שמן
1 כפית מלח
1/4 2 כוסות מים פושרים
מצרכים למלית
500 גרם בשר בקר טחון
3 בצלים גדולים קצוצים דק
200 גרם זיתים ירוקים קצוצים (לא זיתים מרים)
5 ביצים קשות פרוסות
6 גבעולי בזיל קצוצים
3 בצלים ירוקים קצוצים
מלח לפי הטעם
1/4 כפית פלפל לבן

אופן ההכנה הבצק

מערבבים את המים ,השמן ,הקמח והמלח לשים עד לקבלת בצק אחיד.

מניחים את הבצק בצד ומכינים את המלית

אופן הכנת המלית

מטגנים את הבצל הלבן מוסיפים את הבצל הירוק והבשר וממשיכים לטגן.

מועכים את הבשר כך שלו יוצר גושים,מוסיפים את הזיתים ויתר המרכיבים.

מבשלים עוד 5 דקות ומקררים.

הכנת האמפנדס
מרדדים חלק מהבצק לעלה בעובי חצי ס"מ.
קורצים עיגולים בעזרת כוס רחבה. במרכז כל עיגול בצק שמים מעט מלית ופרוסת ביצה.
מקפלים ומהדקים את הקצוות.
מסדרים בתבנית עם נייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות עד השחמה.

Facebook

שלום לכולם,ברוכים הבאים לאתר המתחדש שלי

בקרוב באתר ערוץ YOUTUBEלצפייה באופן ההכנת המתכונים, טיפים ועוד

עקב בקשות רבות נוסיף תפריט ממגוון המתכונים באתר למשלוח והסעדה

בקרוב מתכונים חדשים

עקב החידוש יתכנו שיבושים איתכם הסליחה

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons